Stravovanie

8 tipov na proteínové fitness raňajky (recepty)

Raňajky sú už dlho považované za pomyselný základný kameň všetkého zdravého stravovania a rôznych časopisov o životnom štýle.časopisy o životnom štýle uverejňujú články o zdravotných problémoch, ktoré si ľudia vyhýbajúci sa raňajkám môžu spôsobiť. A hoci je dnes už známe, že to nie je celkom pravda, stále je dobré nájsť si ráno čas aDobré raňajky, aby ste sa psychicky pripravili na deň a dodali telu potrebné živiny. V tomto článku máme 7 tipov na proteínové fitness raňajky, od najmenších a najjednoduchších desiat až po zložitejšie recepty.

1. Proteíny

Ak ráno necítite hlad (alebo len hlad po prebudení), určite nie je na škodu dať si aspoň proteín. Ide o ľahko stráviteľné bielkoviny, ktoré nezaťažia vaše trávenie, a zároveň dodajú vášmu telu dobrú dávku kvalitných bielkovín počas celej noci. A ako sme spomínali v samostatnom článku s čím miešať proteín pre maximálny účinok, mimo obdobia po tréningu môžete proteín pokojne miešať s mliekom. Vzhľadom na obsah tuku to mierne predĺži vstrebávanie bielkovín, ale napr.Na raňajky to nie je žiadny problém a čo si budeme hovoriť, proteín v mlieku chutí oveľa lepšie. Náš rebríček najlepších proteínov v mlieku vám pomôže vybrať ten správny.Nezávisle sme vybrali najlepšie srvátkové proteíny s dobrým pomerom ceny a kvality.

Samotné proteíny však zďaleka nie sú jedinou možnosťou. V šejkri si môžete v priebehu niekoľkých sekúnd pripraviť aj zložitejšie zmesi, ako je napríklad tá, ktorú sme recenzovali Day Starter, ktorá obsahuje kombináciu hrachového izolátu, celozrnnej ovsenej múky, ako aj zeleného čaju a guarany. Takéto výrobky, samozrejme, obsahujú aj podstatne viac sacharidov a z času na čas dokážu spoľahlivo poskytnúť rovnaké množstvo sacharidov. slúžia ako kompletná náhrada jedla v situáciách, keď sa nemôžete normálne stravovať.

2. Bielkovinové kaše

Proteínové kaše sú ďalšie veľmi jednoduché raňajky, ktoré si môžete pripraviť za krátky čas. Väčšinou sú instantné a mnohé z nich sa dodávajú už ochutené, takže stačílen odmerať požadované množstvo kaše, zaliať ju teplou vodou a dôkladne premiešať. Ak si kúpite neochutenú kašu, môžete si ju, samozrejme, ochutiť presne podľa svojich predstáv.napríklad ovocím, orechmi, kokosom alebo aj kvalitnou horkou čokoládou. V prípade, že si nie ste istí, ktorý výrobok si vybrať, odporúčame navštíviť náš rebríčekzoznam najlepších proteínových kaší, v ktorom nájdete celý rad skvelo chutiacich doplnkov výživy dostupných za prijateľnú cenu.

Vyjma výše uvedených produktů dělá skvělé kaše také společnost KetoDiet, která nám na vyzkoušení poskytla kaši v příchuti vanilka a banán. Musíme uznat, že kaše chutná naprosto famózně, ale kromě toho navíc také obsahuje 16 gramů bílkovin na porci a velké množství různých druhů vlákniny. Kaše je zcela bezlepková, bez problémů ji připravíte pouze zalitím horkou vodou a navíc chutná naprosto famózně. Pokud máte ráno obvykle velký hlad, doporučujeme určitě nakrájet na kaši ještě kousek banánu, který podtrhne chuť kaše a navíc skvěle zasytí.

 

Vyzkoušejte proteinovou kaši KetoDiet

3. Vaječná omeleta

Čo by to bolo za článok o kulturistických raňajkách bez vajec. Vajcia, samozrejme, obsahujú obrovské množstvo bielkovín a zdravých tukov, ako aj rôzne vitamíny. minerálov a ďalších mikroživín, a dokonca sme ich zaradili do nášho článku o najlepších zdrojoch omega 3. Ich nespornou výhodou je aj množstvo spôsobov, ako ich môžete pripraviť. Niektorí ľudia dávajú prednosť vajíčkam uvareným natvrdo, iní uprednostňujú omelety a niektorí ich dokonca jedia surové (hoci surové vajcia neodporúčame piť). Ak sa rozhodnete napríklad pre vaječnú omeletu, môžete si ju dať raz so šunkou, raz so syrom a raz napríklad so slaninou. Ako príloha sa hodí všetko od celozrnného chleba cez ryžové krekry až po až po zeleninu, predovšetkým v závislosti od vašich chuťových a kalorických preferencií.

vaječná omeleta na raňajky
Existuje mnoho spôsobov prípravy vaječnej omelety.

4. Granola

Ďalšími skvelými raňajkami môže byť napríklad kvalitná granola. Toto pečené müsli sa zvyčajne skladá zo zmesi orechov, semienok, ale aj ovsených vločiek.ovsa, sušeného ovocia a ďalších zdravých ingrediencií bohatých na potenciálne prospešné látky. Granolu dnes ponúka mnoho výrobcov športovej výživy, typickým príkladom je Vilgain, ktorého granolu sme hodnotili v samostatnej recenzii. Skvelé produkty však ponúka aj Powerlogy a ďalšie spoločnosti, ktorých výrobky sme zaradili do nášho porovnania najlepších granúl. Granola ako taká je skvelá do rôznych gréckych jogurtov, smoothies, kaší, ale aj do mlieka.mlieka (bez ohľadu na to, či uprednostňujete kravské, kozie alebo niektoré rastlinné alternatívy zo sóje, mandlí, ovsa alebo čohokoľvek iného).

5. Ovsené vločky na noc

Ak dôverujete domácemu jedlu viac ako instantným kašiam, ale nemáte čas ráno niekoľko minút miešať vločky, pripravte si ovos na noc. Ide o ovsené vločky, ktoré večer jednoducho namočíte do vody, ovseného alebo kravského mlieka a vložíte do chladničky. Do rána budú dokonale mäkké a potom ich stačí ochutiť čímkoľvek, na čo máte chuť. Niektorí ľudia dávajú prednosť kokosovým hoblinám, iní používajú čokoládu a niektorí si radi primiešajú arašidové maslo s príchuťou, aby ste raňajkám dodali ďalšie kalórie a chuť. Nebojte sa použiť čerstvé ovocie, ktoré dodá raňajkovým cereáliám veľa vlákniny, vitamínov a minerálov. Ak napríklad v zime nie je k dispozícii čerstvé ovocie, nemusíte sa obávať mrazeného ovocia. Odporúčame len večer vybrať porciu z mrazničky, aby bolo ráno mäkké.

6. Avokádové nátierky

Avokádo je jedným z najlepších zdrojov tukov vôbec a mohlo by mať miesto v jedálničku každého zdravo sa stravujúceho športovca. Jeho obrovskou výhodou je aj to , že sa dá použiť na milión rôznych spôsobov, a hoci ho niektorí ľudia uprednostňujú viacSme zástancami avokáda v rôznych nátierkach, ktoré sa hodia napríklad k čerstvému celozrnnému chlebu. Asi najjednoduchšie je zmiešať avokádo s cesnakom, ale vaša fantázia je neobmedzená a ak máte viac času, môžete sa pohrať aj s tzv. Guacamole môžete pripraviť z avokáda, majonézy, cesnaku, soli, korenia, chilli a citrónovej šťavy. Ak sa chystáte nakrájané avokádo dlhodobo skladovať v chladničke, odporúčame vám, aby ste ho napríklad silno citrónovú šťavu, ktorá môže na určitý čas zastaviť hnednutie.

avokádo zdravá strava
Avokádo je skvelým základom pre rôzne nátierky.

7. Proteínové palacinky

Náš článok by sme mohli zakončiť niečím jednoduchým, čo zvládne každý za okamih. Proteínové palacinky sú práve takýmto receptom. Pri ich príprave máte zvyčajne dve možnosti. Prvou je použitie existujúcich palacinkových zmesí, ktoré stačí rozmiešať vo vode alebo mlieku a dať na panvicu. Do nášho porovnania najlepších proteínových palaciniek sme okrem iných vybrali aj takéto výrobky. Druhou možnosťou je pripraviť si cesto sami doma (čo v prípade palaciniek znamená zmiešať múku, vajcia a mlieko) a do cesta pridať veľa múky, vajec a mlieka. Proteín na pečenie, ako napríklad ten, ktorý v súčasnosti ponúka spoločnosť Vilgain - viac informácií o tomto výrobku nájdete v recenzii Vilgain Baking Protein na našej webovej stránke.

8. Proteinové musli s ovocem

Ak radi začínate deň niečím sladkým, určite vám odporúčame vyskúšať takzvané proteínové müsli, ktoré dnes vyrába mnoho rôznych výrobcov, ale my sme si veľmi obľúbili to od KetoDiet, pretože má dobré zloženie a skvelú chuť. S výrobkami tejto spoločnosti ste sa už mohli stretnúť v našom porovnaní najlepších ketodiet alebo v našej podrobnej recenzii balíčka KetoDiet Intense.

Ich proteínové müsli obsahuje hneď 47 % sójovej textúry, ktorá je zdrojom bielkovín. Samozrejme, nájdete tu aj ovsené vločky, slnečnicové a ľanové semienka, rôzne druhy sušeného ovocia a sezamové semienka. Jednoducho, tomuto zloženiu nie je čo vytknúť a je skvelé, že si ráno môžete vychutnať sladké raňajky bez toho, aby ste prišli o poriadnu porciu bielkovín.

Z hľadiska chuti musíme oceniť, že proteínové müsli od KetoDiet nie je zbytočne presladené, o čom svedčí aj fakt, že v 100 gramoch výrobku nájdeme len necelých 7 gramov cukru, čo je v porovnaní s mnohými bežne predávanými výrobkami naozaj zanedbateľné množstvo. Sami sa môžete rozhodnúť, čím si výrobok ochutíte - jeden deň to môže byť napríklad nejaké ovocie, druhý deň môžete siahnuť po niektorom z proteínových masiel od KetoDiet, ktoré sme recenzovali.

No a to je pre tento článok všetko. Máte obľúbené raňajky, ktorých sa neviete nabažiť? Dajte nám vedieť v komentároch pod týmto článkom a inšpirujte nielen nás, ale aj ostatných čitateľov nášho magazínu.

 

Vyzkoušejte proteinové musli

 

Prečo nám môžete dôverovať?

Podobné články

Diskusia (0)

Máte otázku? Alebo chcete len vyjadriť svoj názor? Pošlite nám komentár.