Eccentric: Ako chutí prírodný energetický nápoj? [recenzia]

Posledná úprava: 18. novembra 2022

Energetické nápoje sú rozšíreným trendom nielen medzi športovcami, ale aj medzi nešportujúcou populáciou. Pre mnohých ľudí je zdrojom energie, bez ktorého si nevedia predstaviť svoj deň. Dôvodom je samozrejme vysoký obsah kofeínu a iných stimulantov spolu s jednoduchými cukrami. Mnoho ľudí používa energetické nápoje ako alternatívu kávy, ktorá je ešte rozšírenejšia pre rovnaký účinok.

V dnešnej recenzii sa však nebudeme venovať len tak hocijakému energetickému nápoju. Eccentric je nápoj yerba maté, ktorý obsahuje všetky prírodné zložky a je tak alternatívou energetických nápojov, ktorá je vhodná aj pre športovcov. Ako sa nám to páčilo? A ako hodnotíme jeho zložky? Zistite to v dnešnej recenzii.

Eccentric
Publikované: 18. novembra 2022
Upravené: 18. novembra 2022
Autor recenzie: Sebastián Okruhlica
Kategória: Nápoje
Chuť
9.0/10
Účinok
10.0/10
Balenie
9.0/10
Zložky
10.0/10
Cena
8.0/10
Celkové hodnotenie
9.2
z 10 bodov

Aby nedošlo k nedorozumeniu, musíme zdôrazniť, že Eccentric sa pred časom volal Drip. Z tohto dôvodu môže byť na niektorých fotografiách namiesto nového loga zobrazený tento starší názov. Okrem názvu sa však na nápoji nič nezmenilo a bez ohľadu na to, čo je napísané na obale, v každej plechovke je to isté.

Vyladené zloženie, ktoré sa vyrovná klasickým energetickým nápojom

Excentrický má pomerne jednoduchý vzorec. Okrem yerba maté tu nájdete čerstvý zázvor a citrón, trstinový cukor, škoricu, vitamín C, morskú sóju al, kardamón, klinčeky, muškátový oriešok a sorban draselný ako konzervačná látka. Už na prvý pohľad je zloženie oveľa jednoduchšie v porovnaní s inými energetickými nápojmi.na báze prírodných zložiek a neobsahuje takmer žiadne umelé látky. Yerba má navyše naozaj vysoký obsah kofeínu, takže jedna plechovka Eccentric obsahuje až 150 mg tohto stimulantu, čo je viac ako väčšina bežných energetických nápojov.

Yerba maté je typická tým, že obsahuje naozaj veľké množstvo aminokyselín, vitamínov, alkaloidov a mnoho ďalšieho. Vďaka tomu podporuje koncentráciu, dokáže vás dobre povzbudiť, pomáha v boji proti stresu a pôsobí protizápalovo. Dokonca aj pri zohľadnení ostatných zložiek, ktoré Eccentric obsahuje, musíme hodnotiť zloženie ako vynikajúce.

Neprehliadnite
Ak sa potrebujete pred náročným pracovným alebo študijným dňom poriadne nakopnúť, pozrite si náš test energetických nápojov a vyberte si ten najlepší pre vás.

Nezvyčajná chuť, ktorú si zamilujete

Priznám sa, že pred testovaním Eccentric som mal s yerbou málo skúseností. Jeho chuť je dosť špecifická a nemusí vyhovovať každému. Ale okamžite som si ho zamilovala. Eccentric v sebe spája typickú horkosť a zemitosť, ktorá je charakteristická pre yerbu, a známu chuť klasického sýteného nápoja. Eccentric je skutočne veľmi bublinkový, čo osobne považujem za výhodu, pretože to príjemne ovplyvňuje výslednú chuť. Treba však uznať, že preferencie každého z nás sa môžu v tomto ohľade trochu líšiť.

yerba mate v excentrickom nápoji

Excentrický je naozaj bomba (doslova)

Ako už bolo spomenuté v predchádzajúcom odseku, Eccentric je naozaj hodný sýtenia. Preto sa po otvorení plechovky nevyhnete tomu, aby sa vám nápoj poriadne napenil. To naozaj nie je veľmi príjemná vec, najmä ak nemáte po ruke vreckovku alebo nejaký druh utierky po roku.

Ale účinok samotného nápoja je skvelý. Samozrejme, účinky kofeínu a iných stimulantov sa líšia od človeka k človeku, takže všetky moje skúsenosti berte s rezervou. Ako veľký milovník kávy však môžem povedať, že yerba celkom ľahko doplnila môj denný príjem kofeínu a veľmi dobre fungovala počas dňa plného štúdia.

Kvalita má svoju cenu

Eccentric je český nápoj, ktorý sa vyrába aj v Českej republike. Okrem toho sa na výrobu používajú kvalitné suroviny, čo samozrejme zvyšuje výrobné náklady. Okrem toho treba vziať do úvahy, že nejde o veľkú spoločnosť, ktorá denne predá stovky plechoviek. Z tohto dôvodu je jasné, že cena Eccentric je výrazne vyššia ako cena konkurenčných energetických nápojov. Pri každodennom používaní je cenový rozdiel pochopiteľne ešte výraznejší.

Skúste excentrický

Záver.

Z môjho pohľadu je Eccentric veľmi dobrý nápoj, ktorý má určite potenciál konkurovať známym energetickým nápojom. Okrem toho, že pri otváraní niečo vylejete na podlahu, nemám sa na čo sťažovať. Zložky a chuť sú veľmi dobre vyvážené a konečný efekt je vynikajúci. Vyššia cena je niečo, čo musíte očakávať pri takomto výrobku, takže celkovo musím dať spoločnosti Eccentric vynikajúce hodnotenie.

Diskusia (0)

Máte otázku? Alebo chcete len vyjadriť svoj názor? Pošlite nám komentár.