Kulturistika.com New 100% Joint Protect: Kĺbová výživa s perfektným pomerom cena/kvalita [recenzia]

Posledná úprava: 5. júla 2022

Čo vám napadne ako prvé, keď sa povie kĺbová výživa? Pre väčšinu ľudí je to pravdepodobne legendárny Alavis, ktorý už dlho patrí k absolútnej špičke na trhu s kĺbovou výživou. Existuje však veľa iných produktov, ktoré mu môžu celkom dobre konkurovať. Problémom kĺbovej výživy však je, že v drvivej väčšine prípadov chutí hrozne a stojí dosť peňazí. Spoločnosť Kulturistika.com sa rozhodla tento problém vyriešiť a pred časom predstavila svoj vlastný produkt kĺbovej výživy New 100% Joint Protect.

Kulturistika.com 100% Joint Protect
Publikované: 5. júla 2022
Upravené: 5. júla 2022
Autor recenzie: Sebastián Okruhlica
Kategória: Kĺbová výživa
Chuť
8.0/10
Rozpustnosť
10.0/10
Kvalita surovin
9.5/10
Zloženie
8.5/10
Cena
10.0/10
Celkové hodnotenie
9.2
z 10 bodov

 

Najlepšiu cenu pre Kulturistika.com 100% Joint Protect nájdete na Heureka.sk
Skontrolujte cenu

Toto spoločné jedlo má vraj luxusnú chuť a bezkonkurenčnú cenu. Sú tieto tvrdenia podložené faktami alebo ide len o marketingový ťah? Zistíme to v našej dnešnej recenzii.

Veľmi dobré zloženie s jednou veľkou chybou

Na prvý pohľad vyzerá zoznam zložiek použitých v prípade New 100% Joint Protect v porovnaní s konkurenciou pomerne krátko. To však nemusí nutne znamenať, že ide o katastrofu. Ak sa na zloženie pozrieme podrobnejšie, nájdeme tri najdôležitejšie účinné látky, a to glukozamín, metylsulfonylmetán a chondroitín. Ich prítomnosť by mala byť samozrejmosťou kvalitnej kĺbovej výživy, pretože tieto látky zmierňujú bolesť a zápal v kĺboch, šľachách a svaloch, pozitívne ovplyvňujú metabolické reakcie v chrupavke a zabezpečujú ich správnu funkciu, pevnosť a pružnosť. Viac ako ich prítomnosť nás však potešilo množstvo, v ktorom sa nachádzajú. Vďaka obsahu týchto troch účinných látok prekonáva New 100% Joint Protect od spoločnosti Kulturistika dokonca aj najlepšie hodnotené produkty v našom rebríčku najlepšej kĺbovej výživy.

Veľmi vítaný je aj obsah vitamínu C, ktorý má pozitívny vplyv na integritu bedrového kĺbu, a preto je vhodnou zložkou kĺbovej výživy. Slová chvály však musia ísť bokom, pokiaľ ide o obsah kolagénu. V produktoch najvyššej kvality je prítomný vo viacerých množstvách, pretože je základnou zložkou klubu, chráni ho a udržiava zdravý. New 100% Joint Protect ho síce obsahuje, ale len v minimálnom množstve, ktoré nás rozhodne neohromilo. Je to však škoda, pretože v iných ohľadoch je zloženie naozaj dobré a v niektorých prípadoch dokonca prekonáva najlepšie produkty z nášho veľkého porovnania.

Zloženie produktu Joint Protect hodnotíme ako veľmi dobré.
Zloženie produktu Joint Protect hodnotíme ako veľmi dobré.

Nadpriemerná chuť

Jedným z hlavných lákadiel kĺbovej výživy od spoločnosti Bodybuilding je jej skvelá chuť. Takže by som to určite nepreháňal s chválou, aj keď je pravda, že v porovnaní napríklad so spomínaným Alavisom je New 100% Joint Protect skutočnou lahôdkou. Napriek tomu som sa pri jeho pití musel dosť premáhať. Výrobca odporúča rozmiešať jednu odmerku v 100 ml vody. Výsledný nápoj však naozaj nechutí vôbec dobre. Najskôr pocítite nepríjemnú horkosť, ktorú potom vystrieda príliš sladká dochuť. Logickým krokom je preto použitie väčšieho množstva vody pri príprave. Osobne by som neodporúčal používať menej ako 200 ml na jednu odmerku. Pri tomto pomere je výsledná chuť už celkom dobrá a určite chutí lepšie ako väčšina konkurenčných výrobkov.

Bezproblémová príprava a dávkovanie

Jedno balenie New 100% Joint Protect obsahuje až 140 dávok, takže vám vydrží naozaj dlho. Z tohto dôvodu som trochu sklamaný, že sa výrobca nerozhodol pre praktickejšie balenie. Klasické uzatvárateľné vrecúško síce svoju úlohu plní, ale po čase začne byť čoraz menej spoľahlivé. Pokiaľ ide o odporúčanú dennú dávku, výrobca uvádza jednu odmerku, t. j. 5 gramov. Nie je však uvedené, ako dlho je vhodné kĺbovú výživu užívať. V tejto súvislosti musím odkázať na náš článok Klbná výživa pod drobnohľadom, kde sme sa tejto téme venovali. Nikdy som sa nestretol so žiadnym problémom so samotnou prípravou. Kĺbová výživa sa veľmi dobre rozpúšťa vo vode, a preto nie je problém ju jednoducho rozmiešať. Ako veľké plus vidím, že nezanecháva žiadne usadeniny na dne šejkra ani nadmerne nepení.

Skvelá cena, ktorá nemá konkurenciu

Pri hodnotení musíme samozrejme zohľadniť aj cenu, ktorá je pre mnohých ľudí absolútne rozhodujúca. V tejto súvislosti máme pre vás veľmi dobrú správu a v tomto ohľade je chvála naozaj oprávnená, pretože pomer cena/kvalita produktu New 100% Joint Protect je vďaka tomu naozaj perfektný. Nájsť podobne kvalitnú kĺbovú výživu za túto cenu určite nebude jednoduché.

Najlepšiu cenu pre Kulturistika.com 100% Joint Protect nájdete na Heureka.sk
Skontrolujte cenu

Záverečné zhodnotenie

Po prečítaní všetkých vyššie uvedených informácií je asi jasné, že celú túto recenziu musíme ukončiť pozitívne. Nový 100% Joint Protect od Bodybuilding má niektoré nedostatky, ktoré rozhodne nemôžeme len tak prehliadnuť. Ide najmä o nízky obsah kolagénu, ktorý kazí inak veľmi podarené zloženie. Chuťovo by sme si vedeli predstaviť aj niečo lepšie, hoci treba priznať, že chuť nikdy nebola silnou stránkou spoločnej výživy. Ale všetko ostatné si zaslúži pochvalu a nakoniec musíme spoločnú výživu od Kulturistiky hodnotiť veľmi pozitívne.

To je pre dnešnú recenziu všetko. Ak máte akékoľvek otázky alebo pripomienky, neváhajte nás kontaktovať v komentároch.

Diskusia (0)

Máte otázku? Alebo chcete len vyjadriť svoj názor? Pošlite nám komentár.