Xiaomi Airdots Pro - Lacné bezdrôtové slúchadlá (Recenzia)

Posledná úprava: 2. decembra 2021

Dnes vám predstavíme bezdrôtové slúchadlá Xiaomi AirDots Pro. Ide o nový produkt na trhu, ktorý je na trhu len niekoľko týždňov. Výhodou je, že slúchadlá ponúkajú zaujímavé parametre, navyše za cenu, ktorú nikto iný na trhu neponúka.

To je jedna z výhod, ktoré ponúka spoločnosť Xiaomi. K dispozícii sú dve verzie - jedna je Pro, ktorú vám dnes predstavíme, a druhá je klasická verzia. Trochu sa o tom zmienime na konci recenzie.

Xiaomi AirDots Pro
Publikované: 6. mája 2019
Upravené: 2. decembra 2021
Autor recenzie: Honza Malý
Kategória: Inteligentné zariadenia
Dizajn
8.5/10
Vytrvalosť
8.0/10
Pripojenie
9.5/10
Zvuk
9.5/10
Cena
9.0/10
Celkové hodnotenie
8.9
z 10 bodov

Kvalita zvuku

Kvalitu zvuku slúchadiel som otestoval prostredníctvom prémiovej aplikácie Spotify, kde môžem nastaviť najvyššiu kvalitu zvuku. To umožňuje testovať slúchadlá v maximálnych podmienkach. Aby ste z nich dostali naozaj kvalitný zvuk, musíte sa trochu pohrať s ekvalizérom. Ak to však dokážete, získate naozaj kvalitný priestorový zvuk a čisté výšky. Zvukové hodnotenie by som preto videl ako deväť z desiatich.

Zvuk je komprimovaný pomocou kodeku AAC. To je dostatočné, hoci na trhu sú aj slúchadlá s lepšími kodekmi. Tie sú však aj podstatne drahšie, takže nie je prekvapením, že Xiaomi radšej siahlo po tejto možnosti, ktorá je vlastne dostačujúca. Najideálnejší zvuk potom dosiahnete, ak budete mať hlasitosť na telefóne nastavenú približne na 60-70 %. Pri vyšších hlasitostiach to potom nie je celkom v poriadku.

Recenzia Xiaomi Airdots Pro

Dôležité výhody/nevýhody

Čo by sa dalo slúchadlám vytknúť, je o niečo dlhšia doba odozvy. V prípade počúvania hudby to nevadí, ale ak by ste napríklad sledovali video, zvuk by nezapadal do deja videa. V tomto prípade je dlhšia odozva skutočne veľmi výrazná a veľmi rušivá. Samotné slúchadlá sú pomerne veľké, ale dobre sedia v uchu. Testovali sa aj počas športovania a nevypadli z uší. Vďaka certifikácii IPX4, ktorá zaručuje odolnosť voči potu, sú ideálne na šport. Sú tiež čiastočne vodotesné. Ak ich postriekate, v podstate by sa im nemalo nič stať. Obával by som sa však, že sa namočia.

Čo sa však nepodarilo, bol dizajn krabice, ktorá slúži aj ako nabíjacia stanica. Jedna kontrolka LED, ktorá indikuje úroveň nabitia, je úplne nedostatočná. Hoci viete, že v sebe máte nejakú energiu, netušíte, či je to päťdesiat, tridsať alebo sto percent. Podobne má krabica nesprávne ťažisko, takže ak je prázdna a otvorená, prevráti sa.

Recenzia Xiaomi Airdots Pro

Samotné slúchadlá vydržia prehrávať hudbu približne tri hodiny. Nabíjací dok má kapacitu 100 mAh, čo stačí približne na tri nabitia slúchadiel. Môžete tak získať až deväť hodín hudby. Veľkou výhodou je, že dokovacia stanica má USB-C, takže jej úplné nabitie trvá približne hodinu. To samo o sebe stačí. Slúchadlá sa veľmi ľahko používajú, takže spoločnosť Xiaomi sa má v tomto smere čím pochváliť.

Slúchadlá by mali mať aj funkcie potlačenia okolitého hluku. Bohužiaľ, výsledok tejto funkcie nie je veľmi počuteľný, takže je prakticky jedno, či máte túto funkciu zapnutú alebo nie. Je to škoda, určite by sa niekedy hodilo, keby táto funkcia skutočne fungovala. Chýba aj funkcia preskočenia skladby. Môžete ho síce preskočiť pomocou asistenta Google, ale nie je to úplne ideálne ovládanie.

Pripojiteľnosť a rýchlosť pripojenia

Skvelá je určite rýchlosť prenosu a rýchle párovanie. Slúchadlá v balení sa najprv spárujú, po vybratí sa automaticky pripoja k telefónu a môžete začať počúvať hudbu. Slúchadlá môžete spárovať so systémom Android aj iOS. Na slúchadlách sa nachádza aj mikrofón, ktorý umožňuje uskutočňovať hovory. Zvuk je čistý a bez šumu

xiaomi airdots vs. xiaomi airdots pro
Spomenul som, že existujú dve verzie slúchadiel. Klasická verzia je o tisíc korún lacnejšia, má tiež slabšiu batériu. Paradoxne však majú lepší dizajn boxu a dokonca Bluetooth 5.0, verzia Pro má len Bluetooth 4.2. Pomer cena/výkon je rozhodne lepší ako u verzie Pro.

Kde kúpiť slúchadlá Airdots Pro najlacnejšie?

Diskusia (0)

Máte otázku? Alebo chcete len vyjadriť svoj názor? Pošlite nám komentár.