Czech Virus Essential Aminos privádza regeneráciu k dokonalosti (recenzia)

Posledná úprava: 2. decembra 2021

Ak vás neustále bolia svaly z náročných tréningov, ak máte problémy s regeneráciou alebo jednoducho chcete vyťažiť schopnosť svojho tela budovať svalovú hmotu na maximum, potom si dávajte pozor. Táto recenzia je zameraná priamo na vás, pretože dnes sa budem zaoberať presne tým druhom produktu, ktorý vám môže v týchto ohľadoch dokonale pomôcť.

Pre tých z vás, ktorí stále nevedia, o čom hovorím, ide o zmes esenciálnych aminokyselín od značky Czech Virus. Túto značku určite nemusím nikomu ďalej predstavovať, v súčasnosti je na českom trhu v podstate synonymom kvality, takže už pred recenziou som si bola takmer istá, že ma výrobok v žiadnom ohľade nesklame.

Czech Virus Essential Aminos
Publikované: 27. august 2021
Upravené: 2. decembra 2021
Autor recenzie: Michal Houfek
Kategória: Aminokyseliny, BCAA
Chuť
9.0/10
Rozpustnosť
10.0/10
Účinok
10.0/10
Zložky
10.0/10
Cena
9.0/10
Celkové hodnotenie
9.6
z 10 bodov

 

Cenová tabuľka pre Czech Virus Essential Aminos
Obchod
Porovnanie cien
Odkaz

Čo sú to esenciálne aminokyseliny (EAA), ako sa používajú, na čo sú dobré alebo ako sa líšia od populárnych BCAA, ktoré som už opísal v minulom článku, v ktorom som sa venoval aj trom ďalším produktom EAA. Ak nepoznáte odpoveď na niektorú z týchto otázok, odporúčam vám pozrieť si tento článok, ktorý nájdete v našom článku o esenciálnych aminokyselinách EAA.

V dnešnej recenzii budem predpokladať, že už chápete hlavnú úlohu, ktorú môžu EAA zohrávať v našej strave a tréningu, a zameriam sa čisto na objektívnu recenziu Essential Aminos od spoločnosti Czech Virus. Poďme na to.

Bezchybné zloženie, ako je Czech Virus spôsob

Zloženie je najdôležitejšia vec, ktorá ma zaujíma prakticky v každom výživovom doplnku (malo by to byť rovnaké aj pre vás), a tu som na prvý pohľad videl, že výrobok neobsahuje jedinú zbytočnú látku, ktorá by v ňom nemala byť. Zároveň výrobca na svojej oficiálnej webovej stránke uvádza, že všetky použité aminokyseliny boli získané prirodzenou fermentáciou, čo je obrovské plus.

etiketa so zložením Czech Virus eaa

Hlavnou najviac zastúpenou zložkou je samozrejme zmes ôsmich esenciálnych aminokyselín a jednej semi-esenciálnej aminokyseliny, ktoré spolu tvoria komplex, ktorý nazývame EAA. Tieto aminokyseliny sú leucín, izoleucín, valín (alebo BCAA), lyzín, treonín, fenylalanín, metionín, tryptofán a v neposlednom rade histidín (ktorý u mnohých výrobcov chýba). Esenciálne aminokyseliny si naše telo nedokáže vytvoriť samo, preto ich musíme prijímať vo forme stravy alebo doplnkov. Komplex EAA môže skutočne pomôcť zabrániť strate svalovej hmoty, podporiť regeneráciu po tréningu a nepriamo podporiť rast svalov. Toto sú len niektoré z hlavných výhod EAA

Len dodám, že aminokyseliny použité v Essential Aminos sa získavajú prirodzenou fermentáciou a majú najvyššiu možnú kvalitu a vstrebateľnosť pre telo.

V druhom riadku v zložení nájdeme použité prírodné arómy a použité prírodné farbivá (červená repa, amoniakový karamel). Oceňujem, že výrobca vyrobil produkt, ktorý je vo svojej podstate 100 % prírodný. Je príjemné vidieť, že doplnky stravy na českej scéne sa uberajú týmto smerom.

V poslednom riadku zloženia sa nachádzajú regulátory kyslosti (kyselina citrónová, kyselina DL-jablčná), ktoré sú tu na dosiahnutie, zlepšenie "gurmánskej" chuti EAA.

Výrobok je sladený kombináciou sukralózy a prírodných glykozidov steviolu. Výrobok neobsahuje cukor ani žiadne množstvo sacharidov.

Sukralózu a glykozidy steviolu som už toľkokrát opisoval a rozoberal, že teraz už len napíšem, že obe látky sú pre telo úplne neškodné, bezpečné, nemusíte sa ich ani v najmenšom obávať a rozhodne ich neberte ako negatívum.

V prípade príchutí Červený pomaranč a Bobule sa používa aj malé množstvo chloridu sodného (soli). Neviem presne, aké množstvo sa tam nachádza, ale predpokladám, že je tak minimálne, že ani nestojí za zmienku. V každom prípade by mal každý vedieť, že soľ počas tréningu vháňa vodu do svalov a zlepšuje svalový tonus. Kto by niečo také nechcel?

Množstvo na jednu porciu 12 g RHP%* 100 g
       
Energia 155 kJ/36 kcal 2% 1294 kJ/299 kcal
Tuk 0 g 0% 0 g
z toho nasýtené 0 g 0% 0 g
Sacharidy 0,9 g 0% 7,2 g
z toho cukry 0 g 0% 0 g
Proteín 0 g 0% 0 g
Soľ 0,02 g 0% 0,16 g
       
L-leucín 2157 mg   17975 mg
L-Lyzín HCl 1869 mg   15575 mg
z toho L-Lyzín 1496 mg   12467 mg
L-treonín 1417 mg   11808 mg
L-izoleucín 1233 mg   10275 mg
L-Valín 1212 mg   10100 mg
L-fenylalanín 658 mg   5483 mg
L-metionín 637 mg   5308 mg
L-tryptofán 534 mg   4450 mg
L-histidín 288 mg   2400 mg

 

Minimálne množstvo balastných látok

Chcel som spomenúť skutočnosť, že som bol veľmi spokojný s produktom, a to je, že len v 12 g zmesi nájdeme plných 10 g EAA, zatiaľ čo u mnohých konkurenčných produktov musíme dať až 20 g zmesi, aby sme získali len 10 g esenciálnych aminokyselín.

Z tohto faktu vidíte, že Czech Virus naozaj nepoužil žiadne ďalšie plnidlá ani viac balastu, než bolo nevyhnutne potrebné.

Rýchla príprava, bezproblémová rozpustnosť a žiadne penenie

príprava eaa

Pri konzumácii Essential Aminos som rozmiešal 12 g výrobku (jedna dávka predpísaná výrobcom obsahuje 10 g esenciálnych aminokyselín) v 1000 ml vody a popíjal som ho počas tréningu.

Výrobca odporúča polovičné množstvo vody, ale v tomto prípade bol nápoj pre mňa príliš sladký, takže som radšej zdvojnásobila množstvo vody.

Nápoj som pripravila vo veľkom šejkri a celá zmes sa začala rozpúšťať okamžite po pridaní. Pre istotu som šejkrom niekoľkokrát zatriasol, ale myslím, že to nebolo potrebné. Výrobok sa okamžite rozpustil v priebehu niekoľkých sekúnd a nijako nepenil.

Tip: V týchto horúcich dňoch odporúčam pridať do vody kocky ľadu, budete mať perfektný osviežujúci nápoj, ktorý vás ochladí.

Kedy som použil EAA?

Bystrí jedinci si možno všimli, že som už spomenul, kedy som použil EAA, ale kvôli argumentom to zopakujem ešte raz

Czech Virus eaa hotový nápoj

Môj najobľúbenejší čas (a pre mňa jediný čas, keď majú zmysel), keď som ich užíval, je práve uprostred silového tréningu. Keďže som výsledný nápoj rozmiešala v oveľa väčšom množstve vody, začala som ho popíjať na začiatku tréningu, aby som ho na konci úplne vypila.

Niektorí športovci odporúčajú užívať EAA aj pred silovým tréningom alebo pred kardio tréningom (ak ráno idete nalačno), ale podľa mojich vlastných skúseností sú to len zbytočne vyhodené peniaze a jediný čas, keď to má naozaj zmysel, je počas silového tréningu

Tip: Do nápoja, ktorý popíjate počas tréningu, pridajte kreatín, karnitín, kokosovú vodu alebo dokonca soľ. Všetky tieto zložky rýchlo zvýšia kvalitu vášho tréningu a zlepšia vašu celkovú regeneráciu a vitalitu (za predpokladu, že trénujete naozaj tvrdo a potrebujete to)

 

Cenová tabuľka pre Czech Virus Essential Aminos
Obchod
Porovnanie cien
Odkaz

Obe príchute sú úplne skvelé

príchute Czech Virus eaa

Keďže som dávku rozmiešala v približne 1000 ml vody, chuť bola trochu menej výrazná , ale prišla mi tak akurát. Ak dávate prednosť intenzívnej sladkej chuti, použite menej vody, je to jednoduché.

Hruška - hruška (10/10 ) ma úplne očarila. Nikdy predtým som takúto príchuť neskúšala a zakaždým som sa jej nemohla nabažiť. Bola taká chutná, že som si ju mnohokrát počas dňa pridávala do studeného nápoja a popíjala ju namiesto vody. Aby som čo najpresnejšie opísal svoj zážitok, odporúčam vám zahryznúť si do čerstvej, voňavej, mäkkej a šťavnatej hrušky. Presne taký dojem som mal z chutí.

Červený pomaranč, bobule (9/10 ) nie je tak dobrý ako hruška, ktorá ma ohúrila, ale rozhodne nie je zlý. Naopak, chutí úplne skvele. Chuť by som určite prirovnal k rovnakému šťavnatému grapefruitu. Hneď po ochutnaní som cítil typický horký chvost so sladkastým záverom, ako je to pri tomto ovocí zvykom. Bohužiaľ, v chuti som necítil nič iné ako grapefruit, ale to mohol byť len môj subjektívny dojem. Určite odporúčam chuť, ale nemá hrušku

Účinky si všimnú len pokročilí alebo špičkoví športovci

Essential Amino Acids je skutočne funkčný produkt, ktorý bol testovaný z prvej ruky nielen mnou, ale aj tisíckami ďalších profesionálnych športovcov. Ich význam je overený a funguje. Je však dôležité spomenúť, že na to, aby ste mohli využívať ich mnohé výhody, musíte splniť jednu zásadnú požiadavku.

Musíte naozaj tvrdo trénovať, mať kvalitnú celodennú stravu a kvalitný spánok a odpočinok. Ak jeden z týchto faktorov nie je na vysokej úrovni, neviem, ako veľmi vám pomôžu EAA.

Na druhej strane, ak ste pokročilý alebo elitný športovec, viete, aké sú vaše ciele, viete, čo robíte a prečo to robíte. EAA bude pre vás tým najlepším tréningovým partnerom.

Tip: Ako rekreačný cvičenec alebo začiatočník sa viac zamerajte na kvalitnú stravu a kvalitný tréning. Vôbec sa neobávajte pokročilých doplnkov, ako sú EAA

Vysoká kvalita za nízku cenu.

Czech Virus eaa v teste

Výrobca Essential Aminos vyrába v balení 360 g, ktoré na oficiálnych stránkach stojí 21 euro.

Pri dodržaní odporúčaného dávkovania je v jednom celom balení 30 celých dávok.

V priebehu rokov som vyskúšal veľa produktov EAA, ale tento je zaručene môj najobľúbenejší a budem sa ho držať dlho (kým ma príchute neomrzia)

V porovnaní s konkurenčnými produktmi v pomere cena/výkon jednoznačne vedie vo všetkých smeroch a dovolím si tvrdiť, že je to najlepšia zmes EAA, ktorú môžete na českom trhu dostať.

esenciálne aminokyseliny Czech Virus

Jediná minimalistická kritika, ktorá ma v tejto chvíli napadá, je, že by som sa nebál použiť vo výrobku zmes elektrolytov alebo látok na podporu inflácie, avšak všetky tieto látky výrobca predáva samostatne, takže ich môžete kedykoľvek neskôr pridať.

Tip: Ak si počkáte na správny okamih, môžete získať Essential Aminos od spoločnosti Czech Virus za oveľa nižšiu cenu, pretože často dochádza k zľavám a akciám.

Záverečné hodnotenie

To nás privádza na koniec. Stojí investícia do Essential Aminos od spoločnosti Czech Virus za to?

Myslím, že na to ani nemusím odpovedať a vy už odpoveď poznáte. Pre mňa určite áno!

Nechcem vyznieť ako zarytý fanúšik českej značky Virus (nie som), ale nemôžem sa len tak prizerať, ako sú ich výrobky na úplne inej úrovni v porovnaní s konkurenčnými značkami.

Jediný výrobca, ktorého by som postavil na pomyselný trón vedľa nich, je Prom-in, ale ten má úplne inú filozofiu a iný spôsob tvorby produktov. Prom-in sa zameriava viac na rekreačných športovcov, zatiaľ čo Czech Virus sa zameriava viac na tvrdých športovcov, čo mi dokonale vyhovuje.

Dosť už bolo slov okolo esenciálnych aminokyselín, o ktorých som sa rozplýval

Na záver zostáva povedať len toľko, že je potrebné, aby každý z vás zhodnotil, či vôbec potrebuje EAA vo svojom živote. Pretože si myslím, že zhruba 70 % z vás ich vôbec nebude potrebovať, avšak pokročilí a elitní športovci, ktorí skutočne trénujú, si ich nebudú môcť dovoliť.

 

Cenová tabuľka pre Czech Virus Essential Aminos
Obchod
Porovnanie cien
Odkaz

 

Diskusia (0)

Máte otázku? Alebo chcete len vyjadriť svoj názor? Pošlite nám komentár.