Skinny Health Detox: Účinný doplnok alebo úplný odpad? [recenzia]

Posledná úprava: 21. apríla 2022

Diéty všetkého druhu sú dnes veľkým trendom. Spolu s nimi však rastie aj popularita rôznych detoxikačných prípravkov, ktorých cieľom je očistiť telo a zbaviť ho škodlivých toxínov. Pre niečo také je samozrejme ideálne použiť nejaký vhodný doplnok na podporu vášho úsilia. Takýmto doplnkom stravy môže byť napríklad Health Detox od Skinny, ktorý sme sa rozhodli vyskúšať a zhodnotiť v dnešnej recenzii. Okrem preskúmania tohto produktu sa však pozrieme aj na samotnú myšlienku detoxikácie a jej skutočnú účinnosť.

SKINNY Health Detox
Publikované: 21. apríla 2022
Upravené: 21. apríla 2022
Autor recenzie: Sebastián Okruhlica
Kategória: Iné
Kvalita surovin
9.5/10
Zloženie
9.0/10
Stravitelnosť
9.0/10
Účinnosť
5.0/10
Cena
8.0/10
Celkové hodnotenie
8.1
z 10 bodov

 

Cenová tabuľka pre SKINNY Health Detox
Obchod
Cena
Odkaz
Cena:  € 16,41 -32%

Skinny je česká značka výživových doplnkov zameraná najmä na výrobu spaľovačov tukov, proteínov a vitamínových doplnkov. Zákazníkmi spoločnosti sú prevažne ženy, hoci je čoraz obľúbenejšia aj medzi mužmi. Okrem kvality a sofistikovaných ingrediencií si spoločnosť zakladá aj na pútavom dizajne svojich výrobkov.

Vysokokvalitné zloženie plné antioxidantov

Pokiaľ ide o zložky, Health Detox by Skinny funguje veľmi dobre. Obsiahnuté zložky sú spoľahlivé a boli celkom dobre testované na iných produktoch. Kombinácia spiruliny, chlorelly, jačmeňa a rakytníka je stávkou na istotu, ktorá prináša svoje ovocie. Pozrime sa bližšie na jednotlivé látky.

  • 120 mg spiruliny - sladkovodná riasa pochádzajúca z Číny, ktorá obsahuje vitamíny B2, B3, B12, C, A, E, K, vápnik, železo, draslík a 18 z 22 aminokyselín. Je známy ako mimoriadne silný antioxidant s naozaj jedinečným obsahom minerálov, vitamínov a bielkovín. Spirulina je tiež ľahko stráviteľná, čo ju robí ešte účinnejšou.
  • 120 mg chlorelly - chlorella je jednou z najpoužívanejších rias, s ktorou sa môžete stretnúť v nespočetných doplnkoch stravy. Je veľmi bohatá na chlorofyl a obsahuje veľké množstvo vitamínov, minerálov a bielkovín. Podobne ako spirulina, aj chlorella je známa svojimi antioxidačnými účinkami a dobrou stráviteľnosťou.
  • 120 mg jačmeňa - jačmeň, podobne ako predchádzajúce látky, je stávkou na istotu. Je bohatá na vitamíny skupiny B, vitamín C, vitamín E, vitamín K, horčík, meď, draslík, vápnik, vlákninu, chlorofyl a esenciálne aminokyseliny. Je tiež silným antioxidantom, ktorý chráni telo pred účinkami voľných radikálov.
  • 80 mg vitamínu C - vitamín C je azda najznámejší a najpoužívanejší vitamín zo všetkých. C je mimoriadne dôležitý pre správne fungovanie imunitného systému, chráni bunky pred oxidačným stresom, znižuje únavu, podporuje normálnu funkciu nervového systému a mnoho ďalšieho.
  • 50 mg rakytníka rešetliakového - obsahuje veľkú dávku vitamínu C, ale je bohatý aj na ďalšie vitamíny. Je známy svojou schopnosťou podporovať trávenie a správnu funkciu cievneho systému, okrem toho má priaznivý vplyv na činnosť prostaty. Hlavnou výhodou rakytníka je však podpora imunitného systému, vďaka čomu je čoraz obľúbenejší.
  • 10 mg zinku - zinok je jedným z najviac nedostatkových minerálov v tele športovcov, pretože sa vo veľkej miere vylučuje s potom. Je veľmi dôležitý pre kvalitu spánku, fungovanie imunitného systému a úpravu hormonálnej rovnováhy. Slúži aj ako účinný antioxidant.
  • 200 μg kyseliny listovej - inak známej ako vitamín B9. Je nevyhnutný pre fungovanie nervového systému, podieľa sa na tvorbe červených krviniek a je kľúčový v procese delenia buniek.
  • 55 μg selénu - selén slúži ako antioxidant a zároveň pomáha regulovať krvný tlak a chrániť zdravie nášho srdca. Súvisí aj s fungovaním imunitného systému a štítnej žľazy.

Design má Health Detox opravdu vydarený.
Design má Health Detox opravdu vydarený.

Ako dávkovať Health detox?

Výrobca odporúča užívať jednu kapsulu 1-3 krát denne, čo dáva koncovému zákazníkovi pomerne veľkú voľnosť. Keďže pre spirulinu, chlorellu, jačmeň a rakytník nie je jasne stanovená odporúčaná denná dávka, je ťažké odchýliť sa pri dávkovaní od ich obsahu. Na druhej strane môžeme veľmi jednoducho povedať, že jedna kapsula obsahuje 100 % odporúčanej dennej dávky vitamínu C, zinku, kyseliny listovej a selénu. Z tohto dôvodu považujem jednu kapsulu denne za úplne postačujúcu.

Prijateľnosť ceny závisí od dávkovania

Ak sa rozhodnete užívať len jednu kapsulu denne, jedno balenie vám vydrží veľmi príjemné 2 mesiace. Cena jednej dávky by tak bola menej ako pol eura, čo je podľa mňa úplne v poriadku. Ak sa však rozhodnete dávkovať až 3 kapsule denne, cena za dávku sa logicky strojnásobí. Keďže však považujem jednu kapsulu denne za úplne postačujúcu, posudzujem cenu podľa tohto dávkovania. A v tomto prípade je to úplne prijateľné.

Cenová tabuľka pre SKINNY Health Detox
Obchod
Cena
Odkaz
Cena:  € 16,41 -32%

Potrebujem detox?

Predtým, ako sa vrhneme na záverečné hodnotenie, nemôžem si odpustiť jednu myšlienku, ktorá je podľa môjho názoru absolútne kľúčová pre hodnotenie tohto produktu. Mnohí ľudia veria, že rôzne formy detoxikácie sú mimoriadne účinným spôsobom, ako očistiť telo a zbaviť ho nežiaducich toxínov. Problémom je, že v súčasnosti sa takéto detoxikácie stali veľkým hitom a čoraz viac ľudí sa rozhoduje raz za čas dopriať svojmu telu poriadnu očistu. Počas tohto detoxikačného procesu zvyčajne veľa nejedia, pijú len vodu a vo väčšine prípadov užívajú nejaký detoxikačný doplnok. Ale nič z toho nie je potrebné.

Naša pečeň, obličky, pľúca, koža a tráviaci systém neustále pracujú na odstraňovaní všetkých škodlivých látok z nášho tela. Ak sa však rozhodnete na niekoľko dní obmedziť takmer celú svoju stravu, nepomôže im to. Naopak, môžete si ublížiť. Kľúčom k zdravému telu bez zbytočných toxínov je zdravá strava a aktívny životný štýl. Naše telo sa s toxínmi dokáže bez problémov vyrovnať samo, ak sa vyvážene stravujeme a máme dostatok pohybu. Niektoré doplnky prichádzajú do úvahy až po vyriešení základných otázok. Neočakávajte od nich žiadne kúzlo.

Obsiahnuté zložky sú spoľahlivé a boli celkom dobre testované na iných produktoch.
Obsiahnuté zložky sú spoľahlivé a boli celkom dobre testované na iných produktoch.

Záver: Health Detox je užitočný len vtedy, ak máte vyriešené základy

Na základe vyššie uvedeného je pravdepodobne zrejmé, že samotný Health Detox je pre vás zbytočný. Žiadny doplnok vás nezachráni, ak nemáte dostatočne zvládnuté základy stravovania a cvičenia. Je síce pravda, že obsiahnuté látky sú účinnými antioxidantmi, ale vaša pečeň, obličky a ďalšie orgány fungujú oveľa efektívnejšie. Z tohto dôvodu nemôžete očakávať, že doplnok stravy určený na detoxikáciu vám nejakým zázračným spôsobom pomôže zbaviť sa všetkých toxínov v tele.

 

To je pre dnešok všetko. Ak máte akékoľvek otázky alebo pripomienky, napíšte nám do komentárov.

Diskusia (0)

Máte otázku? Alebo chcete len vyjadriť svoj názor? Pošlite nám komentár.