Obstinated Maniac Whey - správny proteín pre všetkých fitness maniakov? (Recenzia)

Posledná úprava: 22. júla 2021

Nie je to tak dávno, čo som narazila na výrobky Obstinated. Zaujal ma pomerne výrazný obal doplnkov, ale nevenoval som im príliš veľkú pozornosť, pretože podobných produktov vidím denne desiatky. Keď nás však táto spoločnosť pred časom kontaktovala s otázkou, či by sme nechceli otestovať ich výrobky, neváhal som ani chvíľu.

Jedným z produktov, ktoré mi prišli na vyskúšanie, bol proteín Maniac Whey 100. Aké to teda bolo? Zaujala ma jej nezvyčajná chuť? Vynikal nad konkurenciou, alebo to bola zbytočná investícia? Zistite to v tejto recenzii!

Obstinated Maniac Whey
Publikované: 18. apríla 2019
Upravené: 22. júla 2021
Autor recenzie: Mirek Dvořák
Kategória: Proteíny
Chuť
9.2/10
Rozpustnosť
9.8/10
Stráviteľnosť
9.9/10
Zložky
8.6/10
Cena
8.9/10
Celkové hodnotenie
9.3
z 10 bodov

Pre úplnosť treba dodať, že tento proteín je k dispozícii v dvoch variantoch - pistáciovom a nutelovo-banánovom. Hoci som vyskúšal len druhú z uvedených možností, môžem odpovedať na všetky dôležité otázky. Takže to podstatné sa dozviete v samotnej recenzii.

Zložky, ktoré ľahko konkurujú najlepším produktom vo svojej kategórii

Rozdelenie zložiek proteínov je vždy dosť zložité, pretože sú zvyčajne veľmi podobné. Veľkou výhodou Maniac Whey 100 je spôsob výroby proteínu pomocou krížovej filtrácie (CFM), ktorá je jedným z najlepších a najšetrnejších procesov získavania bielkovín. Podrobnejšie sme sa tomu venovali v našom článku Srvátkový proteín pod drobnohľadom.

Okrem toho v ňom nájdete odtučnený kakaový prášok, arómu, oxid kremičitý (netoxické protihrudkujúce činidlo) a sukralózu, ktorá (na rozdiel od mnohých iných sladidiel) nie je kontroverzná.

Obstinated Maniac Whey Protein Zloženie
Z hľadiska zloženia sa Maniac Whey môže porovnávať aj s najlepšími proteínmi na trhu.

Kam sa podela príchuť Nutella?

Predstavte si, že si pripravíte proteín, nalejete ho do pohára a má krásnu čokoládovú farbu. Keď k proteínu pričuchnete, ucítite príjemnú kombináciu čokolády a banánu. Ale potom si dáte dúšok a jediné, čo vnímate, je banán. Myslím, že to je moja skúsenosť s chuťou príchute "Nutela-banán".

Úplne úprimne môžem povedať, že sa mi proteín páčil, v kombinácii s ľadom bol veľmi osviežujúci a nemám sa na čo sťažovať. Len som očakávala, že chuť bude viac čokoládová. Zároveň sa mi páčilo, že proteín nebol príliš sladký. Dodržal som dávkovanie uvedené výrobcom a použil som iba 250 ml vody. Aj napriek tomu mi proteín rozhodne nepripadal umelý alebo sladký a túto príchuť môžem len odporučiť

Obstinated Maniac Rozpustnosť srvátkového proteínu
Vyskúšala som príchuť Nutella-banán, ktorá by mohla byť viac čokoládová, ale inak jej nie je čo vytknúť.

Bezproblémová príprava a ľahká rozpustnosť

Pokiaľ ide o prípravu tohto proteínu, nie je sa na čo sťažovať. Použila som len 250 ml vody, ako odporúča výrobca, čo je o niečo menej ako zvyčajne, avšak odmerka proteínu (ktorá je súčasťou balenia) sa bez problémov rozpustila, vôbec nepenila a po niekoľkých pretrepaniach v šejkri bola pripravená na pitie

Obstinated Maniac Príprava srvátkového proteínu
Dokonca aj príprava proteínu Maniac Whey bola úplne bezproblémová.

Jedinou menšou nevýhodou je veľkosť jedného balenia

Z môjho pohľadu je pomerne veľkým nedostatkom iba jedna veľkosť balenia. Proteín môžete získať len v 1000g variante. A nádoba je tiež dosť nešťastne navrhnutá, pretože kvôli úzkemu hrdlu je niekedy ťažké vybrať odmerku s proteínom. Myslím, že hovorím za mnohých športovcov, keď poviem, že je pre nás najlepšie kupovať proteín vo väčších baleniach, takže by som to v ponuke spoločnosti určite privítal.

Obstinated Maniac Whey proteínové balenie
Osobne by som privítal aspoň 2kg balenie.

Cena, ktorá poteší každého rekreačného cvičenca

Doteraz ste si možno všimli, že som bol s proteínom veľmi spokojný. A ani po porovnaní ceny sa to nezmení. Aby ste mali predstavu, môžeme porovnať napríklad s CFM Evolution od spoločnosti Prom-IN, okrem iného aj s víťazom nášho porovnania najlepších proteínových doplnkov. V jeho prípade vyjde jedna dávka pri kúpe veľkého balenia na približne 18 Kč, zatiaľ čo s Maniac Whey vás vyjde na menej ako 16 Kč. Treba však poznamenať, že Prom-IN obsahuje 30 g bielkovín v jednej 40g porcii, zatiaľ čo Maniac Whey 100 obsahuje necelých 20 g v 25g porcii.

Obstinated Maniac Whey protein vs. CFM Evolution
V porovnaní s CFM Evolution vychádza Maniac Whey cenovo veľmi podobne.

Ak teda máte vyššie požiadavky na príjem bielkovín po tréningu, musíte zvýšiť dávkovanie a s tým sa samozrejme zvýši aj cena. Ak sa však budete držať odporúčaného dávkovania ako rekreačný cvičenec, je to skvelá voľba z hľadiska pomeru ceny a kvality.

Záverečné hodnotenie

Úprimne musím povedať, že ma tento proteín veľmi príjemne prekvapil. Ak hľadáte naozaj chutný proteín, ktorý vás "nepreje" a budete mať naň chuť aj po skončení celého balenia, určite vám môžem odporučiť Maniac Whey 100. Vďaka svojej relatívne nízkej cene je dobrou voľbou aj pre študentov, ktorí si nemôžu dovoliť investovať do proteínov príliš veľa peňazí.

A to je pre dnešnú recenziu všetko. Ak máte s týmto proteínom nejaké skúsenosti, môžete sa o ne podeliť s ostatnými používateľmi v komentároch. Rovnako sa môžete opýtať na akékoľvek otázky týkajúce sa tohto proteínu, vždy vám radi odpovieme.

Diskusia (0)

Máte otázku? Alebo chcete len vyjadriť svoj názor? Pošlite nám komentár.