Powerlogy Brain Focus - zaujímavý vzorec, ktorý nefunguje? (recenzia)

Posledná úprava: 15. septembra 2022

Hlavnou témou tejto recenzie bude doplnok stravy od značky Powerlogy s úderným názvom Brain Focus. Ako už názov napovedá, ide o inteligentnú drogu alebo, ak chcete, takzvanú nootropnú látku. Podrobne sme sa im už venovali v článku Najlepšie inteligentné lieky. Jednoducho povedané, ide o biochemicky aktívne látky, ktoré by mali mať pozitívny vplyv na funkciu mozgu, a tak účinne naštartovať našu myseľ, oddialiť únavu alebo zlepšiť pamäť a koncentráciu.
Hoci nemám k takýmto výživovým doplnkom úplne pozitívny vzťah a moje predchádzajúce skúsenosti s nimi ma naučili, že od nich radšej nemám nič očakávať, takmer nikdy ich neodmietnem vyskúšať. Vždy čakám na výrobok, ktorý konečne splní všetky fantastické účinky, ktoré ich výrobcovia tak radi sľubujú. Čo si o tom myslíte? Podarilo sa Brain Focusu uspieť? Funguje naozaj tak dobre, ako značka Powerlogy predstiera, alebo sú to len prázdne reči? Odpovede na tieto otázky nájdete nižšie.

Powerlogy Brain Focus
Publikované: 15. septembra 2022
Upravené: 15. septembra 2022
Autor recenzie: Radim Kostura
Kategória: Iné
Účinok
5.0/10
Dávkovanie
6.0/10
Velikost balenie
5.5/10
Zloženie
8.5/10
Cena
5.5/10
Celkové hodnotenie
6.1
z 10 bodov

 

Cenová tabuľka pre Powerlogy Brain Focus
Obchod
Cena
Odkaz
Cena:  € 21,90
€ 19,71 s kupónom

Ak ste o značke Powerlogy ešte nepočuli, niet divu. Ide o pomerne novú značku so sídlom na Slovensku. Špecializujú sa na optimalizáciu a zlepšenie kvality života. V ich ponuke nájdete množstvo kvalitných a naozaj veľmi zaujímavých produktov - s naším zľavovým kódom môžete získať až 10% zľavu.

Zložky, ktoré by teoreticky mohli fungovať

Z hľadiska zložiek sa Brain Focus môže pochváliť celkovo 11 prírodnými látkami. Podľa výrobcu by práve tieto látky v pomere, v akom sú obsiahnuté v tomto doplnku, mali zaručiť komplexnú výživu a optimalizáciu výkonu mozgu. Je to čisto vegánsky produkt bez kofeínu. Aké sú teda zložky a aké sú množstvá týchto zložiek v dvoch kapsulách Brain Focus?

  • 96 mg fosfatidylserínu 70 %, čo je fosfolipid prirodzene produkovaný v tele, ktorý sa nachádza v bunkových membránach neurónov. Pozitívne ovplyvňuje krátkodobú pamäť a výkonnosť pri cvičení. Pomáha tiež pri poruchách pozornosti alebo depresii a okrem iného spomaľuje úbytok kognitívnych funkcií počas starnutia.
  • 40 mg extraktu Gingko biloba 26/4, ktorý sa používa najmä na prekrvenie a zlepšenie krvného obehu. Okrem toho tiež odďaľuje pocit únavy a má pozitívny vplyv na činnosť mozgových buniek.
  • 120 mg acetyl L-karnitínu je najčistejšia bioaktívna forma karnitínu, ktorá sa na rozdiel od bežného karnitínu ľahšie vstrebáva z čriev. Jednou z mnohých výhod, okrem zlepšenia krvného obehu a zvýšenia koncentrácie, je podpora regenerácie a kognitívnych funkcií.
  • 10 mg huperzínu A 1 %, je to veľmi zaujímavá látka, ktorá sa získava extrakciou z rastliny nazývanej čínsky mach. Používa sa najmä v tradičnej čínskej medicíne a okrem iného má zlepšovať pamäť a koncentráciu.
  • 150 mg extraktu z listov Bakoba minor 50% je ďalšou pomerne zaujímavou voľbou. Je to jedna z rastlín, ktoré sa veľmi často používajú v tradičnej indickej ajurvédskej medicíne. Najčastejšie sa používa v súvislosti so zlepšením pamäte a schopnosti učiť sa.
  • 200 mg N-acetyl L-tyrozínu na podporu koncentrácie, bdelosti, pamäte alebo nálady. Ide o modifikovanú aminokyselinu, ktorá okrem uvedených výhod napomáha aj vstrebávaniu samotného tyrozínu.
  • 80 mg L-Theanínu 98%, ktorý podobne ako väčšina vyššie uvedených látok podporuje kognitívne funkcie a bdelosť. Prirodzene sa nachádza v zelenom čaji, okrem iného upokojuje telo a navodzuje pocit uvoľnenia.
  • 160 mg extraktu Vilcacora 5:1 alebo, ak chcete, mačací pazúr, ako sa nazýva táto posvätná bylina starých Inkov. Medzi jeho najznámejšie účinky patrí ochrana proti zápalom, posilnenie imunity, zabránenie predčasnému starnutiu a antioxidačné účinky.
  • 8,2 mg vitamínu B6, ktorý tvorí skupina šiestich vo vode rozpustných pyridínových zlúčenín. Sú dôležité najmä pre tvorbu červených krviniek a hemoglobínu. Okrem toho znižujú aj riziko srdcových ochorení a majú pozitívny vplyv na náladu a fungovanie nervového systému.
  • 4 µg vitamínu B12, ktorý je vo vode rozpustný vitamín a okrem podpory imunitného systému, duševného stavu, koncentrácie a tráviaceho systému znižuje aj riziko srdcových ochorení a zabezpečuje správne fungovanie kardiovaskulárneho systému.
Z hľadiska zloženia sa Brain Focus môže pochváliť celkom 11 prírodnými zložkami.
Z hľadiska zloženia sa Brain Focus môže pochváliť celkom 11 prírodnými zložkami.

Problematický účinok a dávkovanie

Hoci zloženie Brain Focus je veľmi sľubné a okrem pravidelne sa objavujúcich látok môžeme nájsť aj zaujímavé "perly", jeho účinnosť nie je taká veľká a viditeľná, ako by mala byť a ako by som chcel. Výrobca uvádza, že na dosiahnutie výrazného účinku je potrebné užívať takzvaný počiatočný kurz, keď užívate celkovo 2 kapsuly dvakrát denne počas najmenej dvoch týždňov. Pri veľkosti balenia 60 kapsúl však táto kúra predstavuje celkovo 56 kapsúl. Takže by som ho rozhodne nenazýval úvodným.
Okrem toho však výrobca uvádza ako optimálnu dávku 1 kapsulu trikrát denne pred jedlom. Časom by ste mali prerušiť užívanie aspoň na týždeň alebo užívať Brain Focus každý druhý deň. Keďže mi po takzvanom úvodnom dvojtýždňovom kurze nezostali takmer žiadne kapsule, skončil som s užívaním uvedených 4 kapsúl denne len jeden týždeň. Potom som užíval len 1 až 3 kapsule a striedal som ich jeden až sedem dní v závislosti od závažnosti dní.
Výsledok bol však bohužiaľ veľkým sklamaním. Samozrejme, chápem, že účinnosť podobných produktov, ako aj ich dávkovanie je veľmi individuálne a že chvíľu trvá, kým sa vôbec dostavia nejaké účinky. Aj keď píšem túto recenziu, nemám žiadne skúsenosti.
Som viac-menej rovnako sústredený ako predtým, a hoci som zložil skúšku, na ktorú som sa učil počas užívania Brain Focusu, určite by som mu za to nedal zásluhy. V skutočnosti som sa počas dní, keď som ho užívala, cítila unavenejšia ako kedykoľvek predtým. To, samozrejme, neznamená.

Cenová dostupnosť

Powerlogy Brain Focus je v súčasnosti k dispozícii na oficiálnej webovej stránke kolem 25 euro. Balenie 60 kapsúl obsahuje celkovo 30 dávok. Jedna dávka 2 kapsúl vás bude stáť menej ako 1 euro. Cena je v podstate rovnaká ako Neurohacker Manifesto od spoločnosti Brainmax, čo je druhý najlepší doplnok zo skupiny inteligentných liekov v našom rebríčku.
Ide teda o relatívne vysokú cenu, ktorá spolu s jej nepreukázaným účinkom robí Brain Focus pomerne problematickým doplnkom, ktorý pravdepodobne nenájdete celkom hodný investície.

Cenová tabuľka pre Powerlogy Brain Focus
Obchod
Cena
Odkaz
Cena:  € 21,90
€ 19,71 s kupónom

Záverečný verdikt

Kvôli neviditeľnému efektu musím túto recenziu bohužiaľ ukončiť skôr negatívne. Hoci Powerlogy Brain Focus ponúka veľmi zaujímavý vzorec plný látok s dlhodobo preukázanými pozitívnymi účinkami, stále som počas celej doby používania a po nej necítil v podstate žiadne účinky. Tento doplnok by som však úplne nezavrhol.
Vďaka veľmi zaujímavej kompozícii sa môže stať, že na vás bude mať oveľa väčší účinok ako na mňa. Brain Focus určite stojí za vyskúšanie. Keby však bolo na mne, radšej by som investoval svoje peniaze do spomínaného Neurohackerského manifestu. Ten v skutočnosti okrem zaujímavého zloženia priniesol aj účinok sľúbený výrobcom.

Diskusia (0)

Máte otázku? Alebo chcete len vyjadriť svoj názor? Pošlite nám komentár.

10% zľava na váš nákup

Close
Zľavový kód:
svetfitness10sk
(Kliknite sem a použite)
Ako používať kupón:

Možno použiť na akýkoľvek tovar, nemožno použiť na eventy