Scitec 100% Whey Professional: Ako hodnotíme jeden z najobľúbenejších proteínov? (Recenzia)

Posledná úprava: 2. decembra 2021

Asi len málo proteínov sa teší takej popularite ako 100% Whey Protein Professional. A niet divu, z hľadiska pomeru cena/kvalita vychádza naozaj veľmi dobre.

Aké je však jeho zloženie? Ako hodnotíme chuť a stráviteľnosť? To a oveľa viac sa dozviete v dnešnej recenzii, kde podrobne rozoberieme tento populárny produkt od spoločnosti Scitec Nutrition.

Scitec 100% Whey Protein Professional
Publikované: 15. januára 2020
Upravené: 2. decembra 2021
Autor recenzie: Mirek Dvořák
Kategória: Proteíny
Rozpustnosť
8.4/10
Chuť
9.2/10
Stráviteľnosť
9.9/10
Cena
9.9/10
Zložky
8.8/10
Celkové hodnotenie
9.2
z 10 bodov
Cenová tabuľka pre Scitec 100% Whey Protein Professional
Obchod
Porovnanie cien
Odkaz
Cena:  € 60,29
Cena:  € 61,23
Cena:  € 70,90

Hneď na úvod treba dodať, že 100% Whey Professional obsadil druhé miesto v našej rebríček najlepších srvátkových proteínov, takže aj keď sa naša recenzia bude niesť najmä v pozitívnom duchu, proteín má niektoré drobné nedostatky.

Zložky, ktoré nie sú úplne jasné

Čo ma na tomto proteíne dosť sklamalo, je nejasné zloženie. Výrobca predovšetkým neuvádza technológiu výroby srvátkového proteínu. Vzhľadom na spektrum aminokyselín by sa dalo predpokladať, že ide o filtrát, ale bohužiaľ to nevieme s istotou.

Po druhé, v zložení je zastúpený srvátkový izolát, ale opäť môžeme len odhadovať relatívny pomer oboch zdrojov bielkovín. Keďže je však v zložení uvedený až za sladidlami, dá sa očakávať, že ho nie je veľa.

No treťou nevýhodou, ktorá určite stojí za zmienku, je použitie ďalších pridaných zložiek, ako sú arómy, regulátory kyslosti, zahusťovadlá a farbivá.

Aby sme však neboli príliš kritickí, proteín má veľké spektrum aminokyselín, obsahuje bielkovinové frakcie laktoglobulínu, laktoferínu, laktalbumínu a imunoglobulínu a je tiež obohatený o tráviace enzýmy, čo je pre proteín tejto cenovej kategórie naozaj nezvyčajné. Nájdete tu aj pridaný l-glutamín a l-leucín, dve veľmi dôležité aminokyseliny, ktoré oceníte po tréningu.

Whey Professional - zložky
Hoci niektoré dôležité informácie chýbajú, proteín má rozhodne čo ponúknuť.

Bohužiaľ, musíte počítať s veľkou penivosťou

Pri príprave musím určite oceniť veľmi dobrú rozpustnosť. Stačilo nasypať tri štvrtiny odmerky do 250 ml vody, niekoľkokrát pretrepať a proteín bol úplne bez hrudiek a pripravený na pitie. Bohužiaľ, musíte počítať s pomerne veľkou penou, ktorá sa na proteíne vytvorí a nejaký čas zostane.

Chuťovo to vôbec neovplyvnilo proteín, ale stále je to skôr rušivý prvok. Tiež sa mi zdá zvláštne dávkovanie, pretože musíte použiť tri štvrtiny odmerky, nie celú odmerku. Ak teda chcete odobrať presnú porciu, musíte stráviť veľa času meraním.

Scitec 100% Whey Professional - meranie
S meraním je trochu problém, ale ak netrváte na presnej dávke, nie je to problém.

Kúpte za najlepšiu cenu

Príchuť jahody a bielej čokolády vás zaručene dostane

Hoci nie som veľkým fanúšikom ovocných príchutí, variant s jahodami a bielou čokoládou mal na zahraničných webových stránkach najlepšie recenzie, tak som sa rozhodla vyskúšať ho tiež. A musím úprimne priznať, že som bol veľmi príjemne potešený, pretože tento variant rozhodne nepôsobí príliš umelo, ako som sa pôvodne obával.

Chuť je intenzívna, jahody samozrejme prevažujú, ale môžete v nej objaviť aj stopy bielej čokolády, ktorá chuť dopĺňa. Pre mňa je to nepochybne jeden z najlepších ovocných variantov dostupných na trhu. Lepšie je na tom snáď len limitovaná edícia Czech Virus - Mandle a pomaranč.

Scitec 100% Whey Professional - príchuť
Vyskúšali sme aj príchuť čokoláda + kokos. Nemáme sa na čo sťažovať, chutí úplne úžasne.

Z hľadiska pomeru cena/kvalita je bezkonkurenčne najlepším

Z mojich doterajších skúseností vyplýva, že priemerná cena jednej dávky srvátkového proteínu je približne 19 Kč. Ak si však kúpite 5kg balenie Scitec 100% Whey Protein Professional, zaplatíte za jednu dávku len 13,1 Kč, čo naozaj nemá konkurenciu.

Vďaka skvelému pomeru ceny a kvality si myslím, že tento proteín je ideálny pre študentov, ktorí si jednoducho nemôžu dovoliť investovať tisíce mesačne do výživových doplnkov.

Cenová tabuľka pre Scitec 100% Whey Protein Professional
Obchod
Porovnanie cien
Odkaz
Cena:  € 60,29
Cena:  € 61,23
Cena:  € 70,90

Whey Professional - cena a kvalita
Pomer cena/kvalita je absolútne bezkonkurenčný.

Záverečné hodnotenie

Ak prežijete vyššiu penivosť a nie príliš prehľadné zloženie, Scitec 100% Whey Protein Professional má len pozitíva - bezkonkurenčnýpomer cena/kvalita, nespočetné množstvo veľkostí balení a skvelé príchute, ktoré si pochvaľujú takmer všetci, ktorí proteín kedy ochutnali.

Nemôžem ho neodporučiť a keby som nemal možnosť neustále získavať nové proteíny (čo sa mi vďaka práci pre SvetFitness darí), Scitec 100% Whey Professional by bol pre mňa jasnou voľbou.

Veľký test srvátkových bielkovín (VIDEO):

Diskusia (0)

Máte otázku? Alebo chcete len vyjadriť svoj názor? Pošlite nám komentár.