Vilgain Creatine Creapure®: spoľahlivý kreatín za skvelú cenu [recenzia]

Posledná úprava: 21. októbra 2022

Medzi silovými športovcami patrí kreatín k veľmi obľúbeným doplnkom. Nie je to vlastne žiadne prekvapenie, pretože má mnoho pozitívnych účinkov na silový výkon aj regeneráciu po tréningu. Spomenuli sme to v samostatnom článku. Hoci je kreatín veľmi populárny, mnohí ľudia, najmä tí menej skúsení, nevedia, ako si ho vybrať. Na trhu je nespočetné množstvo produktov, ktoré sa často líšia len v detailoch. Preto sme sa rozhodli priniesť vám podrobnú recenziu kreatínu od značky Vilgain, ktorý je na vrchole nášho rebríčka najlepších kreatínov.

Vilgain Creatine Creapure® nás zaujal z niekoľkých dôvodov. Hlavným z nich je vynikajúci pomer ceny a kvality, vďaka ktorému je ideálnou voľbou pre mimoriadne širokú skupinu ľudí. Preto som sa na jej recenziu veľmi tešil a mal som dosť veľké očakávania. Ako som s ním bol spokojný?

Vilgain Creatine Creapure®
Publikované: 21. októbra 2022
Upravené: 21. októbra 2022
Autor recenzie: Sebastián Okruhlica
Kategória: Iné
Chuť
8.5/10
Rozpustnost
9.0/10
Stravitelnost
9.5/10
Složení
10.0/10
Cena
9.5/10
Celkové hodnotenie
9.3
z 10 bodov

 

Cenová tabuľka pre Vilgain Creatine Creapure®
Obchod
Cena
Odkaz
Cena:  € 17,10

Výrobky značky Vilgain (predtým predávané pod značkou Aktin) sú medzi širokou verejnosťou čoraz obľúbenejšie. Okrem klasických doplnkov stravy, ako sú proteíny, kreatín alebo horčík, značka ponúka aj množstvo zdravých potravín a prísad na varenie. V sortimente Vilgain preto nájdete napríklad nízkokalorický kečup, cesto na pizzu alebo špaldové cestoviny.

Absolútne čisté zložky

Analýza zložiek zvyčajne zaberá najväčšiu časť celého článku v našich recenziách, ale dnes to tak nebude. Vilgain Creatine Creapure® obsahuje iba čistý kreatín monohydrát a ochrannú známku Creapure®. Pre zákazníka to znamená záruku maximálnej možnej bezpečnosti, použiteľnosti a čistoty celého výrobku. Touto značkou sa môže pochváliť každý kreatín, ktorý má ambíciu patriť medzi špičku na trhu. Okrem toho tu nie sú žiadne pridané látky, čo je samozrejme veľké plus z hľadiska hodnotenia zloženia.

Čo sa týka samotnej formy kreatínu, výrobca vsadil na osvedčenú klasiku. Kreatín monohydrát je najdlhšie skúmanou a zároveň najviac testovanou formou kreatínu zo všetkých. Je pravda, že táto forma nemusí vyhovovať každému, ale v drvivej väčšine prípadov s ňou budete spokojní. Z uvedeného je zrejmé, že zloženie Vilgain Creatine Creapure® hodnotíme na jednotku.

NÁŠ TIP
Ak ste v minulosti vyskúšali kreatín monohydrát, ale nevyhovoval vám, vyskúšajte kreatín vo forme hydrochloridu. O výhodách tejto formy si môžete prečítať v našej recenzii Prom-IN Creatine HCl.

Ako ho používať?

Ak máte nejaké skúsenosti s kreatínom vo forme monohydrátu, pravdepodobne viete, že väčšina týchto produktov nie je práve najrozpustnejšia. Vilgain Creatine Creapure® nie je v tomto smere výnimkou. Z hľadiska rozpustnosti to naozaj nie je žiadny veľký zázrak, avšak vzhľadom na to, že s podobným problémom zápasí aj veľká časť konkurenčných produktov, nemyslím si, že to možno považovať za nejaké veľké negatívum. Rozpustnosť bude samozrejme ovplyvnená pomerom kreatínu a vody, ktorý si zvolíte.

Pokiaľ ide o dávkovanie, výrobca odporúča užívať klasických 5 gramov. Ide o rovnaké dávkovanie, aké odporúčajú výrobcovia konkurenčných produktov, takže ani v tomto ohľade nejde o žiadne prekvapenie. Otázkou je skôr, s čím kreatín zmiešať. Keďže ide o často diskutovanú otázku, venovali sme jej celý článok s názvom S čím miešať kreatín pre maximálny účinok, na ktorý vás odkážem. Správny výber medzi vodou a iným nápojom ovplyvní aj výslednú chuť, ktorá pri neochutených kreatínoch tiež nie je najlepšia.

Aké sú naše skúsenosti s kreatínom Vilgain?

Ako som napísal v úvode, od začiatku som mal veľké očakávania od skúšania tohto kreatínu. Som rád, že môžem povedať, že som naozaj nebol sklamaný. Hlavným dôvodom je samozrejme skvelý účinok a dobrá stráviteľnosť. Osobne si nemyslím, že je úplne vhodné, aby som tu robil nejaké všeobecné závery o tom, ako výrobok funguje na základe vlastných skúseností. To, čo vyhovuje mne, nemusí automaticky vyhovovať každému inému, a to by ste mali mať na pamäti. Ale ak mám hovoriť len za seba, určite sa nemôžem sťažovať na Vilgain Creatine Creapure® z hľadiska jeho účinnosti, a to tak z hľadiska sily, ako aj z hľadiska určitej regenerácie po tréningu.

Zároveň je potrebné zdôrazniť skvelú stráviteľnosť výrobku. V niektorých prípadoch sa stáva, že vám kreatín nižšej kvality naozaj nevyhovuje. Našťastie sa tak nestalo a opäť môžem povedať, že som bol v tomto smere úplne spokojný. Takže ak by som mal porovnať kreatín Vilgain s inými produktmi na trhu z hľadiska účinnosti, určite by som ho zaradil veľmi vysoko.

Úžasný pomer cena/výkon

Pri kúpe akéhokoľvek výrobku je samozrejme dôležitým faktorom aj cena. Nevýhodou väčšiny kvalitných doplnkov je, že stoja príliš veľa peňazí, čo mnohých zákazníkov odrádza. Kreatín Vilgain je však dôkazom, že za málo peňazí môžete získať veľa. V skutočnosti má veľmi dobrú cenu za dávku, ale zároveň si zachováva vysokú kvalitu, ktorá sa ľahko vyrovná tomu najlepšiemu, čo ponúka konkurencia. Výsledný pomer ceny a kvality je preto naozaj skvelý. Vzhľadom na to, že kreatín je pre mnohých ľudí druhým najdôležitejším doplnkom po proteínoch, myslím si, že je to skvelá voľba pre väčšinu športovcov.

Cenová tabuľka pre Vilgain Creatine Creapure®
Obchod
Cena
Odkaz
Cena:  € 17,10

Zhrnutie na záver

Kreatín Vilgain si ma úplne získal a ťažko som tu mohol skryť svoje nadšenie. Rozhodne nejde o prelomový doplnok, ktorý by zákazníkovi ponúkal niečo nové. Je to jednoducho nesmrteľná klasika, na ktorej si dal výrobca naozaj záležať. Najväčšou výhodou Vilgain Creatine Creapure® je z môjho pohľadu istota, že sa vám do rúk dostane produkt najvyššej kvality, ktorý vám ponúka spoľahlivý účinok. To je presne to, čo očakávam od produktu, ktorý by mal tvoriť takú dôležitú súčasť mojej suplementácie. Zároveň je cena veľmi dobrá, čo je nesporné plus. Skrátka, nie je sa na čo sťažovať. A to sa nestáva často.

Hľadáte kvalitný kreatín, ale tento produkt vás nezaujal? Pozrite si naše porovnanie najlepších kreatínov na trhu a vyberte si z niektorých alternatív.

Diskusia (0)

Máte otázku? Alebo chcete len vyjadriť svoj názor? Pošlite nám komentár.