Vilgain Probiotiká: perfektné probiotiká za skvelú cenu [recenzia]

Posledná úprava: 18. októbra 2022

Vedeli ste, že v ľudskom tele je toľko živých organizmov, že ich celková hmotnosť môže dosiahnuť až jeden kilogram? Väčšina z nich sa nachádza v črevách a tvorí tzv. mikrobióm. Je to nesmierne dôležité pre ľudské zdravie, ale mnohí ľudia o tom nevedia alebo tomu nevenujú pozornosť. Zdravie a správne fungovanie črevného mikrobiómu podporujú najmä probiotiká, s ktorými sa väčšina ľudí stretáva najmä v súvislosti s užívaním antibiotík.

Probiotiká podporujú najmä trávenie a zlepšujú imunitný systém ľudského tela. Hoci sa ich úloha často prehliada, nič to nemení na skutočnosti, že sú skutočne dôležité. Preto sa v dnešnej recenzii pozrieme na jedno probiotikum a zhodnotíme jeho účinok. Konkrétne ide o probiotiká Vilgain, ktoré sa dostali na vrchol nášho zoznamu najlepších probiotík.

Vilgain Probiotics
Publikované: 18. októbra 2022
Upravené: 18. októbra 2022
Autor recenzie: Sebastián Okruhlica
Kategória: Iné
Dávkovanie
9.0/10
Velikost balenie
9.0/10
Stravitelnost
9.5/10
Složení
10.0/10
Cena
9.5/10
Celkové hodnotenie
9.4
z 10 bodov

 

Cenová tabuľka pre Vilgain Probiotics
Obchod
Cena
Odkaz
Cena:  € 18,29

Hoci je značka Vilgain na českom trhu už veľmi dobre známa, môže sa stať, že jej názov môže byť pre niektorých ľudí stále trochu mätúci. Vilgain je značka spoločnosti Aktin, ktorá vyrábala výrobky priamo pod svojím menom, ale vzhľadom na svoju expanziu do zahraničia sa premenovala a všetky výrobky Aktin teraz nájdete pod značkou Vilgain.

Dokonalé zloženie

Pri výbere probiotika sa zamerajte na tri veci. Prvým je počet probiotických kultúr, ktorý sa uvádza v CFU (kolónie tvoriace jednotky). Čím viac CFU výrobok obsahuje, tým silnejší je výsledný účinok. Probiotiká Vilgain obsahujú celkovo 10 miliárd CFU, čím sa radia medzi špičku na trhu (kvalitné probiotiká by mali obsahovať aspoň miliardu CFU). Druhým faktorom, ktorý ovplyvňuje účinnosť probiotík, je počet probiotických kmeňov. Keďže každý z nich pôsobí trochu inak, ich kombinácia je dôležitá na pokrytie všetkých potrieb organizmu. Čím širšie spektrum probiotických kmeňov výrobok obsahuje, tým viac pozitívnych účinkov možno očakávať. V tomto prípade je v každej kapsule celkom 12 probiotických kmeňov, čo je v porovnaní s konkurenciou veľmi slušné.

Netreba zabúdať ani na obsah prebiotických látok, ktoré v podstate slúžia ako potrava pre probiotiká. To samozrejme podporuje ich účinok, a preto je veľmi cennou súčasťou podobných doplnkov. Probiotiká Vilgain obsahujú galaktooligosacharidy a inulín, ktoré pôsobia ako veľmi účinné prebiotiká. V dôsledku toho je veľmi ťažké nájsť niečo, čo by sa dalo tomuto výrobku vyčítať z hľadiska zloženia.

Vilgain probiotics

Kedy užívať probiotiká?

Keďže probiotiká sú živé organizmy, pri ich užívaní treba dbať na to, aby sa im darilo a mali dobré podmienky na rast. Z tohto dôvodu je potrebné dodržiavať pokyny výrobcu týkajúce sa dávkovania. Niektoré kultúry by sa mali podávať s jedlom, zatiaľ čo iným sa lepšie darí na lačný žalúdok. Spoločnosť Vilgain však v tejto súvislosti neposkytuje zákazníkom veľa informácií. Na obale nájdete len informáciu, že odporúčané dávkovanie je jedna kapsula denne. Podrobnejšie pokyny nájdete priamo v eshope, kde je uvedené, že probiotiká Vilgain sa majú užívať s jedlom. Považujem však za dosť nešťastné, že tieto informácie nie sú uvedené aj na samotnom obale.

Jedno balenie vám vydrží naozaj dlho

Jedno balenie probiotika Vilgain obsahuje celkom 90 kapsúl. Vzhľadom na to, že denná dávka je len jedna kapsula, jedno balenie vám doma ľahko vydrží tri mesiace. Ak však probiotiká neužívate denne, ale len spolu s antibiotikami alebo pri tráviacich problémoch, bude to samozrejme trvať oveľa dlhšie. V tejto súvislosti je však dôležité poznamenať, že probiotiká by sa nemali užívať s prestávkami. Musíte im dať určitý čas na to, aby sa prejavili. Výrobca v tejto súvislosti opäť neposkytuje žiadne informácie, ale v skutočnosti mu to nemožno vyčítať, pretože doba, počas ktorej by sa mali probiotiká užívať, sa u jednotlivých ľudí líši. Spravidla sa však odporúča aspoň niekoľko týždňov.

Recenzia probiotík od Life Extension

Jednoduchosť trávenia

Najdôležitejšou vecou pri každom doplnku je samozrejme spoľahlivý účinok. Probiotiká značky Vilgain som nepoužívala v súvislosti s akýmikoľvek tráviacimi problémami, ale len ako prevenciu v období vírusových ochorení. Zdravý mikrobióm je veľmi dôležitý aj pre fungovanie imunitného systému. V tejto súvislosti musím povedať, že som nezaznamenal absolútne žiadny problém, pokiaľ ide o stráviteľnosť. Samozrejme, pri takýchto recenziách je veľmi ťažké s istotou rozlíšiť, čo je skutočne účinok spôsobený produktom a čo je len placebo efekt, takže nebudem podrobnejšie opisovať, ako ma probiotiká ovplyvnili. Je tiež dôležité si uvedomiť, že každý z nás má iný mikrobióm, preto probiotiká na každého z nás pôsobia trochu inak.

Prekvapivo dobrá cena

Vzhľadom na preplnené zložky probiotík Vilgain by nás neprekvapilo, keby patrili k drahším produktom. Opak je však pravdou. Probiotiká Vilgain vás vyjdú na jednu dennú dávku oveľa lacnejšie ako väčšina konkurenčných produktov, ale zvyčajne ich prekonávajú z hľadiska zloženia. Je teda jasné, že za túto cenu si od nás tento výrobok zaslúži veľmi dobré hodnotenie.

Cenová tabuľka pre Vilgain Probiotics
Obchod
Cena
Odkaz
Cena:  € 18,29

Jedno z najlepších probiotík na trhu

Probiotiká Vilgain sú veľmi podareným doplnkom, ktorý ma naozaj veľmi príjemne prekvapil. Majú skvelé zloženie, veľmi jednoduché dávkovanie, sú ľahko stráviteľné a nestojí vás to veľa peňazí. Čo viac si môžeme priať? Ja osobne som naozaj spokojná a môžem s istotou povedať, že ak dáte týmto probiotikám šancu, verím, že budete spokojní.

Ak vás však tento produkt stále neoslovil, pozrite si náš rebríček najlepších probiotík, kde nájdete množstvo ďalších produktov, z ktorých si zaručene vyberiete.

Diskusia (0)

Máte otázku? Alebo chcete len vyjadriť svoj názor? Pošlite nám komentár.