Vilgain Protein Bar: úžasná chuť, ktorú si zamilujete [recenzia]

Posledná úprava: 24. októbra 2022

Proteínové tyčinky sú veľmi obľúbeným zdrojom bielkovín, ktoré si môžete ľahko dopriať kedykoľvek a kdekoľvek. Sú praktickou desiatou do práce alebo do školy, môžete si ich vziať so sebou na cesty alebo si ich len tak ochutnať. Výrobcovia ich často prezentujú ako najlepšiu možnosť zdravého občerstvenia, ale nemusí to byť pravda. Aj proteínové tyčinky môžu obsahovať pomerne veľa nevhodných látok, a preto nemusia byť také zdravé, ako sa na prvý pohľad zdá. Na druhej strane, najlepšie tyčinky sa môžu pochváliť skvelými zložkami a vynikajúcimi výživovými hodnotami.

V dnešnom článku sa pozrieme na proteínové tyčinky Vilgain, ktoré môžu byť v súčasnosti veľmi populárne. Spokojní zákazníci si zvyčajne pochvaľujú najmä skvelú chuť a veselé ingrediencie. Spĺňa Vilgain Protein Bar svoju dobrú povesť? Zistite to v dnešnej recenzii.

Vilgain Protein bar
Publikované: 24. októbra 2022
Upravené: 24. októbra 2022
Autor recenzie: Sebastián Okruhlica
Kategória: Proteínové tyčinky
Chuť
9.5/10
Konzistence
9.0/10
Stravitelnost
9.5/10
Složení
8.5/10
Cena
8.0/10
Celkové hodnotenie
8.9
z 10 bodov

 

Cenová tabuľka pre Vilgain Protein bar
Obchod
Cena
Odkaz
Cena:  € 2,79

Na úvod treba poznamenať, že do nášho porovnania najlepších proteínových tyčiniek sme zaradili aj tyčinku Vilgain Protein Bar, takže ak sa rozhodujete medzi týmto produktom a konkurenčnými výrobkami a zaujíma vás skôr porovnanie s inými tyčinkami, určite navštívte náš rebríček.

Sľubné ingrediencie, ale neurčitý zdroj bielkovín

Najdôležitejším aspektom každého výrobku sú, samozrejme, zložky. V prípade proteínových tyčiniek Vilgain sa zloženie značne líši v závislosti od príchute, ktorú si vyberiete. Zdroj bielkovín je však vo všetkých príchutiach rovnaký. Výrobca sa rozhodol použiť mliečnu bielkovinu, ktorá sa vyznačuje dlhším časom uvoľňovania aminokyselín a pomalšou stráviteľnosťou. Z tohto dôvodu je vhodný počas celého dňa, ale nie je veľmi vhodný ako zdroj aminokyselín po tréningu, kedy je lepšie uprednostniť klasický srvátkový proteín. Osobne však vidím problém v tom, že chýbajú presnejšie informácie o tom, o aký druh mliečnej bielkoviny ide. Pod týmto pojmom sa môže skrývať prvotriedny micelárny kazeín, ale aj úplne nekvalitný a pre telo takmer nepoužiteľný kazeinát vápenatý. To prakticky znemožňuje podrobné hodnotenie zdroja bielkovín, čo nie je pozitívne.

Pokiaľ ide o zvyšok kompozície, určite nie je veľa priestoru na kritiku. Vo všetkých príchutiach nájdete veľa kukuričnej vlákniny, orechov (mandle, kešu, pekanové orechy alebo lieskové orechy) a nezriedka aj kokos. Naopak, v žiadnej z tyčiniek nie sú žiadne kontroverzné konzervačné látky, arómy ani sladidlá. Každá tyčinka obsahuje 18 až 19 gramov bielkovín, čo je porovnateľné s najlepšími výrobkami konkurencie. To isté možno povedať o sacharidoch, tukoch a celkovom energetickom obsahu tyčinky.

Vilgain Protein Bar recenze

Veľmi dobré chute, ktoré vás dostanú

Proteínová tyčinka Vilgain je dostupná v celkovo šiestich príchutiach a my sme mali možnosť vyskúšať štyri z nich. Všeobecne povedané, všetky chutili veľmi dobre a je určite pochopiteľné, že proteínové tyčinky Vilgain sú vďaka svojej chuti také populárne. Konkrétne príchute hodnotíme takto:

  • Kokos (8,5/10) - Osobne nie som veľkým fanúšikom kokosu, a to treba mať v tejto súvislosti na pamäti. Musím však povedať, že tento bar bol pre mňa veľmi príjemným prekvapením. Spolu s kokosom je veľmi výrazná aj biela čokoláda, ale nie je príliš sladká, takže výsledná kombinácia je veľmi pekne vyvážená. Ak ste fanúšikom kokosu, určite budete spokojní.
  • Biela čokoláda/mandle (9,5/10) - Po prvom ochutnaní som si nebola istá, či som náhodou neotvorila kokosovú príchuť, pretože tá je aj v tomto prípade dosť výrazná. Vedľa bielej čokolády však chutí veľmi dobre a opäť je tu čokoláda skôr jemná a nemá príliš sladkú chuť. Mandle tu tiež nemôžu chýbať, ale ak mám byť úprimný, v porovnaní s kokosom mi pripadali trochu nedotiahnuté. Spoločne to však funguje skvele.
  • Nugátovo-orieškový (9/10) - Ak ste fanúšikom naozaj poctivých orechových tyčiniek, táto vám určite zachutí. Lieskové oriešky sú v tejto chuti pomerne výrazné a opäť ich dopĺňa príjemná čokoládová chuť, ktorá však ani v tomto prípade nie je príliš sladká.
  • Cinnamon Roll (9,5/10) - Podľa môjho názoru je najúspešnejšou príchuťou určite škoricová rolka, ktorá mi dosť pripomína vianočné cukrovinky. Opäť platí to isté, čo pri ostatných príchutiach - tyčinka je sladká, ale nie príliš. Arašidy sú tu tiež výrazné a všetky chute krásne dopĺňa biela čokoláda.
    Osobne sa mi páči, že značka Vilgain vsádza na jemnejšie chute vo všetkých príchutiach a nepreháňa to so sladením. Zároveň oceňujem, že v každom súste cítiť vôňu orecha alebo iného kúska niektorej zo zložiek obsiahnutých v tyčinke. Vďaka tomu je celková chuť oveľa prirodzenejšia. Z hľadiska konzistencie sú tyčinky trochu tuhé, ale na pomery proteínových tyčiniek je to veľmi dobré.

Budete si musieť priplatiť

Skvelá chuť a celkom veselé ingrediencie sa do veľkej miery odrážajú v cene. V porovnaní s konkurenciou vychádza jedna proteínová tyčinka od spoločnosti Vilgain pomerne draho. V čase písania tohto článku stála jedna tyčinka 59 korún, čo je minimálne o 10 korún viac ako tyčinky na vrchole nášho rebríčka. Čo si budeme hovoriť, na tyčinky s hmotnosťou 60 gramov je to dosť veľa. Ťažko povedať, do akej miery je vysoká cena opodstatnená - z hľadiska zloženia proteínová tyčinka Vilgain nevybočuje z radu. Ak hľadáte tyčinku, ktorú by ste pravidelne zaraďovali do svojho jedálnička, pravdepodobne to nie je najlepšie riešenie kvôli cene.

Cenová tabuľka pre Vilgain Protein bar
Obchod
Cena
Odkaz
Cena:  € 2,79

Záverečné hodnotenie

Moje pocity z tohto baru sú trochu zmiešané. Chuť a použité zložky si zaslúžia jednoznačnú pochvalu, s výnimkou zdroja bielkovín. Nejasná formulácia "mliečny proteín" neumožňuje ďalšie hodnotenie zložiek, čo jednoducho považujem za negatívum. Trošku ma rozpačito prekvapila aj cena tyče, ktorá je v porovnaní s konkurenciou naozaj vysoká. Aj z tohto dôvodu by som proteínovú tyčinku Vilgain odporučila najmä tým, ktorým pri výbere proteínových tyčiniek záleží na dobrej chuti. Ak sa však rozhodujete predovšetkým na základe ceny, bude pre vás pohodlnejšie vybrať si iný produkt.

Napriek tomu je to podľa mňa bar, ktorý sa oplatí aspoň raz vyskúšať. A ak je pre vás nákup proteínových tyčiniek skôr momentálnou záležitosťou a rozdiel desiatich korún nie je obzvlášť dôležitý, určite sa oplatí dať mu šancu.

Ak vás táto tyčinka neoslovila, ešte raz vás odkážem na naše porovnanie proteínových tyčiniek, kde sme analyzovali hlavné výhody a nevýhody najlepších výrobkov na trhu.

Diskusia (0)

Máte otázku? Alebo chcete len vyjadriť svoj názor? Pošlite nám komentár.