BiotechUSA Zero Bar: najlepšia proteínová tyčinka bez cukru alebo predražené lákadlo na peniaze? (Recenzia)

Posledná úprava: 2. decembra 2021

Biotech Zero Bar je proteínová tyčinka, ktorá na prvý pohľad zaujme takmer nulovým obsahom jednoduchých sacharidov. A keďže sa v našom zozname najlepších barov umiestnil veľmi dobre, určite si zaslúži samostatnú recenziu.

Oplatí sa ho kúpiť? Je to dobrá voľba pre váš jedálniček? Chutí dobre, alebo je absencia cukrov citeľná? Moje nezaujaté hodnotenie si môžete prečítať v recenzii baru nižšie.

BiotechUSA Zero Bar
Publikované: 11. novembra 2018
Upravené: 2. decembra 2021
Autor recenzie: Mirek Dvořák
Kategória: Proteínové tyčinky
Chuť
7.9/10
Konzistentnosť
7.0/10
Stráviteľnosť
9.4/10
Zložky
9.2/10
Cena
9.5/10
Celkové hodnotenie
8.6
z 10 bodov
Cenová tabuľka pre BiotechUSA Zero Bar
Obchod
Porovnanie cien
Odkaz

Vyskúšala som Zero Bar v štyroch príchutiach, ktoré ma najviac zaujali - čokoláda s lieskovými orieškami, dvojitá čokoláda, malina a cappuccino. V nasledujúcej recenzii však nájdete nielen ich chuť, ale aj môj názor na zloženie a cenu tejto tyče. Tak sa do toho pustite.

Recenzie Zero Bar by BiotechUSA

Dobré ingrediencie a nulový obsah jednoduchých cukrov

Každý športovec s prísnou diétou ocení na proteínovej tyčinke Zero Bar takmer nulový obsah jednoduchých sacharidov. V jednej porcii nie je ani 0,5 g cukru, ale nájdete v nej 20 g bielkovín a 6 g vlákniny. Osobne považujem za ďalšie výhody aj absenciu lepku a laktózy, čo ocenia najmä ľudia s ich intoleranciou

Na druhej strane,medzi negatívami je potrebné zdôrazniť, že zdrojom bielkovín v niektorých príchutiach je nekvalitný kazeinát vápenatý, ktorý sa vyrába chemickou reakciou s hydroxidom, čo vedie k výraznej degradácii bielkovín. Ide teda o veľmi zle využiteľný proteín, ktorý by nemal mať miesto v kvalitnej tyčinke. Okrem toho celkový dojem kazí aj palmový tuk, ktorý je tiež obsiahnutý len v niektorých variantoch tyčiniek

Celkovo sa mi zloženie páči, hlavnými zdrojmi bielkovín sú srvátkový izolát a vaječný bielok, čo sú skvelé využiteľné bielkoviny, kazeinát je zastúpený v malom množstve

Náš tip!
Keďže je táto proteínová tyčinka pomerne tuhá, môžete ju v priebehu niekoľkých sekúnd ohriať v mikrovlnnej rúre, čím sa zlepší jej konzistencia a viac sa rozvinie jej chuť.

Veľmi pekná cena

Príjemná cena je bezpochyby najväčšou výhodou Zero Bar. Klasická cena (bez zľavy) je 39 Kč, čo je naozaj veľmi dobrá cena za tyčinku relatívne vysokej kvality a navyše s nulovým obsahom sacharidov. Ak porovnáte jej cenu napríklad s tyčinkou Essential Pure Bar, ktorá ako jediná v našom testovaní proteínových tyčiniek porazila Zero Bar, vyjde vás táto tyčinka približne o 13 Kč lacnejšie. Ak teda hľadáte skvelý bar za dobrú cenu, určite vám môžem odporučiť Zero Bar

Cenová tabuľka pre BiotechUSA Zero Bar
Obchod
Porovnanie cien
Odkaz

Absencia cukrov sa bohužiaľ odráža v chuti

Ak ste sa tešili predovšetkým na chuť tyčinky Zero Bar, budete pravdepodobne sklamaní. Skutočnosť, že neobsahuje žiadne jednoduché sacharidy, sa bohužiaľ odráža na chuti, takže tyčinka je podľa môjho vkusu veľmi nevýrazná. Keď som testovala čokoládové príchute, boli pomerne chutné, ale ovocné príchute (v mojom prípade malinové) boli nechutné. Konkrétne by som jednotlivé varianty hodnotil takto

  • Dvojitá čokoláda (8/10 ) bola asi moja najobľúbenejšia. Nebol príliš sladký, ale chuť bola naozaj čokoládová, niekto by ho mohol prirovnať k brownies alebo podobnému dezertu. Hodnotím ho 8 z 10.
  • Čokoláda a lieskové oriešky (7,5/10 ) bola ďalšia príchuť, ktorá sa mi páčila. Chuťou pripomínala arašidové oblátky v čokoláde zo supermarketu, len opäť nebola taká výrazná. Hodnotím ju 7,5 z 10.
  • Kapučíno (5/10) už bolo oveľa horšie. Nebolo to vyslovene zlé, ale ani to neohromilo. Bola nevýrazná a v porovnaní s podobnými príchuťami iných značiek bola dosť nedostatočná. Preto ho hodnotím 5 z 10.
  • Jablkový koláč (9/10 ) bol pre mňa veľmi príjemným prekvapením, pretože naozaj chutil ako jablkový koláč. Tyčinka bola mäkká a nezanechávala v ústach nepríjemnú pachuť. Preto mu dávam 9 bodov z 10.
  • Malina (1/10 ) bola asi najhoršia zo všetkých. Vôbec mi nechutila a zanechala v ústach naozaj nepríjemnú pachuť. Pôsobí úplne umelo a s malinami nemá vôbec nič spoločné. Dávam mu 1 bod z 10
  • Čokoládu a banán (9/10) hodnotím rozhodne pozitívne. Chutila presne tak, ako napovedá názov - cítiť v nej horkú čokoládu obohatenú o banánovú príchuť. Bar bol trochu tuhší, ale inak naozaj vynikajúci. Hodnotím ju 9 z 10.

Recenzie príchutí tyčiniek BiotechUSA Zero Bar

Kedy je ideálny čas na Zero Bar?

Hoci si tyčinku Zero Bar môžete dopriať prakticky kedykoľvek, ako sme spomínali v našom článku o ideálnom načasovaní proteínovej tyčinky, tieto výrobky sú najvhodnejšie po cvičení, keď dostanete chuť na sladké alebo keď potrebujete vyšší príjem kalórií.

Z vlastnej skúsenosti odporúčam proteínové tyčinky najmä vtedy, keď potrebujete udržať vyšší príjem bielkovín, ale máte len obmedzené možnosti stravovania (turistické výlety, cesty autom,...)

Kúpte za najlepšiu cenu

Záverečné hodnotenie

Celkovo hodnotím Zero Bar skôr pozitívne. Neobsahuje zbytočne vysoké množstvo cukrov, takže sa výborne hodí do vášho jedálnička, nájdete v ňom vlákninu a neobsahuje ani lepok či laktózu. Keď k tomu pridáte dobrú cenu, v podstate sa nie je na čo sťažovať.

Na druhej strane však obsahuje aj niektoré nekvalitné zložky a chuť tiež nie je taká skvelá. Ak teda hľadáte niečo, čím by ste vo svojej diéte zahnali chuť na sladké, Zero Bar môže byť dobrou voľbou. Ak však hľadáte skvelý chuťový zážitok s dobrou výživovou hodnotou, budete sa musieť poobzerať inde. Nemusíte však zúfať, pretože v takom prípade je dobrým kandidátom napríklad Quest Bar, ktorého úplnú recenziu nájdete na našich webových stránkach

Zero Bar - záverečné hodnotenie

Diskusia (0)

Máte otázku? Alebo chcete len vyjadriť svoj názor? Pošlite nám komentár.