Reflex Nutrition R-Bar - Chutná proteínová tyčinka s minimom cukrov (Recenzia)

Posledná úprava: 22. júla 2021

Keďže som takmer denne na cestách, snažím sa hľadať praktické a zároveň zdravé občerstvenie, ktoré dobre chutí.

A v poslednom čase ma asi nič nezaujalo tak ako proteínová tyčinka R-bar. Prečo si zaslúži aj vašu pozornosť? Má nejaké negatíva? Má dobrý pomer cena/výkon? Ktorý variant sa mi páči najviac? To všetko a oveľa viac sa dozviete v dnešnej recenzii.

Reflex Nutrition R-Bar
Publikované: 10. októbra 2019
Upravené: 22. júla 2021
Autor recenzie: Mirek Dvořák
Kategória: Proteínové tyčinky
Chuť
9.2/10
Konzistentnosť
8.9/10
Stráviteľnosť
9.8/10
Zložky
9.9/10
Cena
4.7/10
Celkové hodnotenie
8.5
z 10 bodov
Cenová tabuľka pre Reflex Nutrition R-Bar
Obchod
Porovnanie cien
Odkaz
Cena:  € 2,67
Cena:  € 2,80

Na úvod treba poznamenať, že R-bar sa v našom testovaní veľkých proteínových tyčiniek umiestnil veľmi dobre. Ak vás teda zaujíma skôr porovnanie baru s konkurenciou než samotné hodnotenie, určite navštívte náš rebríček.

Zloženie, ktoré vyhovuje všetkým milovníkom zdravej výživy

Musím úprimne priznať, že som bol z jej zloženia úplne nadšený, a preto som sa rozhodol vyskúšať niekoľko rôznych variantov tejto obľúbenej proteínovej tyčinky. Základom je mliečna bielkovina, ktorá tvorí 35 % celého výrobku, má veľmi dobré spektrum aminokyselín a pomerne nízky obsah cukrov a tukov.

Ďalšou neoddeliteľnou zložkou sú rozpustné gluko-vlákniny, ktoré v našom tele plnia rôzne funkcie - od pocitu sýtosti až po reguláciu trávenia tukov a prebiotické účinky. Zdrojom tukov v tyčinke je mandľové maslo. Ostatné zložky sa môžu mierne líšiť v závislosti od príchutí, ale za zmienku stojí glycerol a ďalšie emulgátory (kyselina citrónová a slnečnicový lecitín), ktoré zabezpečujú dobrú konzistenciu tyčinky, prírodné arómy a antioxidant DeltaGold® (tokotrienoly). Na sladenie sa používajú glykozidy steviolu, ktoré sú rastlinného pôvodu a sú najlepším sladidlom.

Zloženie tyče Reflex R-Bar
Z hľadiska zloženia nemá R-Bar konkurenciu.

Chuťový zážitok, na ktorý sa budete tešiť znova a znova

Vyskúšala som proteínovú tyčinku R-Bar v štyroch príchutiach, ktorých podrobnejšie recenzie nájdete nižšie. Úprimne povedané, neexistuje ani jeden bar, z ktorého by som nebol nadšený. Oceňujem najmä dobrú konzistenciu, vďaka ktorej si väčšina z vás tyčinku zamiluje od prvého sústa. Moje celkové hodnotenie jednotlivých príchutí vyzerá približne takto:

  • Biela čokoláda a malina (10/10 ) - bola to najlepšia príchuť, akú som kedy ochutnala. Keby som mal vybrať najchutnejšiu tyčinku vôbec, táto by sa v mojom porovnaní pravdepodobne objavila. Krásne jemná konzistencia, kúsky lyofilizovaných malín, ktoré dodávajú výrobku autentickú chuť, a sladenie glykozidmi steviolu spolu vytvorili tyčinku, ktorá bude skutočným chuťovým zážitkom. A bez výčitiek. Preto mu dávam 10 bodov z 10.
  • Double Choc brownie (9/10 ) - ochutnala som ho hneď po bielej čokoláde a malinách, z ktorých som bola úplne nadšená, a tak som sa na túto tyčinku veľmi tešila. Čo sa týka konzistencie, je úprimne povedané oveľa tuhšia, ale ak by som si predstavila čokoládové brownie odniekiaľ z cukrárne, chuť je naozaj veľmi podobná a poteší každého milovníka čokolády. Vďaka obsahu kakaa a mandľového masla pôsobí úplne prirodzene. Takže hodnotím 9 z 10.
  • Cookies & Cream (9/10 ) - ďalšia tyčinka, ktorá ma veľmi zaujala. Obsahuje celé kúsky čokolády. Na môj vkus vyzerá tyčinka dosť sladká, mäkká a opäť má ideálnu konzistenciu. Aj tomuto variantu dávam 9 bodov z 10.
  • Čokoláda, arašidy a karamel (8,5/10 ) - tiež na mňa urobila veľký dojem. Arašidová príchuť je na môj vkus trochu umelá, ale keď si na ňu zvyknete, zamilujete si ju. Stále chutia veľmi dobre a plnohodnotne, čokoláda je viditeľná a môžem ju odporučiť. Dávam mu 8,5 z 10.

Príchute Reflex R-Bar
Ak by som mala vybrať najlepšiu príchuť, určite by to bola biela čokoláda a malina.

Cena, ktorá odrádza väčšinu športovcov

Teraz sa dostávame k azda jedinému problému, ktorý som s touto tyčou našiel. Jedna tyčinka R-Bar vás vyjde na približne 69 Kč, čo z nej robí mimoriadne predražené občerstvenie.

Samotný bar je síce dosť výdatný, ale stále si nemyslím, že je to adekvátna cena. Ale na to ste od spoločnosti Reflex Nutrition zvyknutí. Alebo by ste aspoň mali, pretože pravdepodobne neexistuje produkt, ktorý by mal rovnakú cenu v porovnaní s konkurenciou. Ako príležitostná pochúťka na spestrenie jedálnička je to v poriadku, ale ako každodenná desiata už nie.

Cenová tabuľka pre Reflex Nutrition R-Bar
Obchod
Porovnanie cien
Odkaz
Cena:  € 2,67
Cena:  € 2,80

Reflex R-Bar vs. Pure Bar
Niektoré tyče sú z hľadiska kvality porovnateľné, ale stoja o desiatky korún menej.

Záverečné hodnotenie - Jedna z najlepších, ale aj najdrahších tyčiniek na trhu

Ako inak zhodnotiť R-Bar ako vyššie uvedeným titulkom. Ak by sme porovnávali len zloženie, tyčinky by nepochybne patrili medzi absolútnu špičku spolu s proteínovými tyčinkami od spoločností Czech Virus a Prom-IN. Bohužiaľ, musíme zohľadniť aj cenové hľadisko, a tak sa R-Bar v celkovom hodnotení dostáva výrazne nižšie. Málokto je ochotný zaplatiť 70 Kč za tyčinku, ktorej zloženie je podobné zloženiu tyčinky za 50 Kč. Ak však potrebujete len občas spestriť svoj jedálniček, s týmito tyčinkami budete určite spokojní.

Diskusia (0)

Máte otázku? Alebo chcete len vyjadriť svoj názor? Pošlite nám komentár.