Ostatné

Novinka #01: Proteínová zmrzlina od spoločnosti Biotech

Kto by si počas horúceho slnečného dňa nedal osviežujúcu zmrzlinu? Jedinou nevýhodou zmrzliny je, že obsahuje veľa kalórií a nie je vhodná pri diétach. Značka BiotechUSA však prišla s riešením a uviedla na trh Protein Ice Cream, bielkovinovú zmrzlinu. Poďme si túto novinku v krátkosti predstaviť.

Ako to celé funguje?

BiotechUSA Protein Ice Cream nie je klasická zmrzlina, akú si asi väčšina ľudí predstavuje. V skutočnosti ide tiež o instantnú zmrzlinu, ktorú si musíte pripraviť sami. Nie je to však nič zložité. Stačí zmiešať jednu porciu (50 g) prášku s vodou a túto zmes nechať v mrazničke približne 2 až 3 hodiny. Výsledkom je porcia lahodnej zmrzliny s vysokým obsahom bielkovín.

Nutričné hodnoty vás neohromia

Základom zmrzliny je srvátkový koncentrát a smotana. Obsahuje však aj mliečnu bielkovinu (bez bližšej špecifikácie), glukózový sirup, sacharózu, stabilizátory a v závislosti od príchute aj ďalšie arómy. Čokoládová príchuť obsahuje nízkotučný kakaový prášok, zatiaľ čo jahodová príchuť obsahuje aj veľmi kontroverzné červené farbivo allura. Samotné zložky možno hodnotiť pozitívne, hoci spomínané farbivo v jahodovej príchuti určite nie je niečo, čo by sa dalo pochváliť.

Výživová hodnota výrobku je o niečo horšia. Jedna porcia zmrzliny obsahuje 229 kcal, čo je približne dvojnásobok množstva väčšiny komerčne dostupných zmrzlín. Tvrdenie výrobcu, že ide o zmrzlinu, ktorú si môžete vychutnať bez výčitiek, preto príliš neobstojí. BiotechUSA Protein Ice Cream obsahuje aj 12 g sacharidov (z toho 6,5 g cukru) a 8,5 g tuku na porciu, čo je porovnateľné s bežnou zmrzlinou. Jediným pozitívom je obsah 26 g bielkovín, čo je samozrejme neporovnateľné s bežne predávanými zmrzlinami. Napriek tomu musím povedať, že zloženie tohto výrobku je pre mňa sklamaním.

Proteínová zmrzlina
Ak chcete čo najmenej kalorickú zmrzlinu, skúste radšej ovocný sorbet.

Pre koho je proteínová zmrzlina vhodná?

Vzhľadom na vyššie uvedené je asi jasné, že BiotechUSA proteínová zmrzlina sa z hľadiska výživovej hodnoty zásadne nelíši od bežnej zmrzliny. Vysoký obsah bielkovín samozrejme ocení väčšina športovcov, ale ak hľadáte nízkokalorický dezert, ktorý by sa hodil do vášho jedálnička, budete musieť ísť trochu ďalej. Proteínová zmrzlina je preto dobrou alternatívou k bežnej zmrzline pre tých z vás, ktorí by si zmrzlinu dopriali aj tak. Ak by ste si však zmrzlinu bežne odopierali kvôli jej vysokému obsahu kalórií, toto rozhodne nie je výrobok, ktorý by váš problém nejako vyriešil.

Stojí proteínová zmrzlina za vyskúšanie?

Priznám sa, že proteínová zmrzlina BiotechUSA je pre mňa pomerne veľkým sklamaním. Výrobok sa snaží tváriť ako zdravá a nízkokalorická alternatíva bežnej zmrzliny, ktorú si môžete dopriať bez problémovale v skutočnosti obsahuje ešte viac kalórií ako zmrzlina, ktorú si kúpite v supermarkete alebo v stánku na ceste domov. Jedinou výhodou je teda vyšší obsah bielkovín. Ak však zmrzlina patrí medzi vaše obľúbené dezerty a v lete jej aj tak nedokážete odolať, možno má pre vás zmysel vymeniťMožno má zmysel vymeniť bežnú zmrzlinu za zmrzlinu s obsahom bielkovín BiotechUSA a ospravedlniť si občasné chrumkanie tým, že budete mať dostatok bielkovín.

Prečo nám môžete dôverovať?

Podobné články

Diskusia (0)

Máte otázku? Alebo chcete len vyjadriť svoj názor? Pošlite nám komentár.