Suplementy

Novinka #03: Vilgain Plant Based Protein

Na trhu s rastlinnými bielkovinami je u nás len niekoľko výrobcov, preto nás veľmi potešilo, keď značka Vilgain nedávno prišla s vlastným produktom. Vďaka popularite tejto značky sa Vilgain Plant Based Protein rýchlo stal jedným z najpredávanejších vegánskych proteínov. Reakcie prvých zákazníkov však boli zmiešané. Stojí táto novinka za vyskúšanie?

Vyladené zloženie

V tomto prípade výrobca stavil na osvedčenú kombináciu hrachového a ryžového proteínu (v pomere 5:1). Tieto dve zložky sa navzájom dobre dopĺňajú, pretože hoci hrachová bielkovina obsahuje všetky esenciálne aminokyseliny, nie jektoré sú prítomné len v malom množstve, ale to je kompenzované vyšším obsahom ryžovej bielkoviny. Napriek tomu výsledná zmes obsahuje veľmi málo metionínu, čo vzhľadom na zákon limitujúcich aminokyselín znamená, že všetky ostatné aminokyseliny sú veľmi slabo využiteľné. Preto oceňujeme, že výrobca túto esenciálnu aminokyselinu do receptúry pridal. V ďalších zložkách sa nenachádzajú žiadne umelé farbivá ani sladidlá. Jedna dávka proteínu obsahuje 24,6 g bielkovín, 1,56 g sacharidov a 2,13 g tuku (príchuť vanilka).

Zlá chuť a konzistencia?

Zatiaľ čo zložky vyzerajú na prvý pohľad veľmi dobre, zdá sa, že chuť a konzistencia proteínu už taká slávna nebude. Prvé recenzie zákazníkov často spomínajú piesočnatú konzistenciu a výraznú hráškovú pachuť. Treba však povedať, že niečo také je pri rastlinných proteínoch úplne normálne, takže by som týmto negatívnym reakciám neprikladal príliš veľkú váhu.

Vilgain Plant Based Protein, minimálne svojím zložením, môže rozhodne konkurovať ostatným produktom v oblasti rastlinných proteínov. Ak uvažujete o kúpe rastlinného proteínu, ale Vilgain Plant Based Protein vás neoslovil, neprehliadnitenaše porovnanie najlepších vegánskych proteínov, z ktorých si zaručene vyberiete.

Prečo nám môžete dôverovať?

Podobné články

Diskusia (0)

Máte otázku? Alebo chcete len vyjadriť svoj názor? Pošlite nám komentár.