MPS-5 PRO je vysokokvalitný proteín zložený z 5 rôznych zdrojov bielkovín. Najväčšiu časť tvorí srvátkový koncentrát spracovaný metódou CFM (Cross-Flow Microfiltration) a natívna mliečna bielkovina ...viac
MPS-5 PRO je vysokokvalitný proteín zložený z 5 rôznych zdrojov bielkovín. Najväčšiu časť tvorí srvátkový koncentrát spracovaný metódou CFM (Cross-Flow Microfiltration) a natívna mliečna bielkovina (zdroj micelárneho kazeínu). Zvyšok je zmes srvátkového izolátu CFM, hydrolyzovaného (štiepeného) srvátkového koncentrátu a vaječného albumínu. Zloženie odráža súčasné štúdie o najideálnejšom zložení bielkovín pre maximálny anabolizmus. Dopĺňajú ho enzýmy Tolerase™ L, papaín a bromelaín na maximálne využitie bielkovín a rozklad laktózy.
Czech Virus MPS-5 Pro - absolútny líder v kategórii viaczložkových proteínov? (Recenzia)
Metóda mikrofiltrácie krížovým tokom je proces mikrofiltrácie krížovým tokom, ktorý prechádza cez špeciálne keramické filtre, ktoré prepúšťajú len srvátkové bielkoviny bez iných nežiaducich zložiek. Jemne oddeľuje srvátkové bielkoviny od denaturovaných bielkovín, mliečneho tuku a laktózy. Takto si proteín zachováva maximum biologicky aktívnych frakcií a má vysokú biologickú účinnosť. Tento proces je úplne bez chemikálií! Koncentrát ponúka maximálny obsah cenných bioaktívnych frakcií v bielkovinách.
Natívna mliečna bielkovina je zdrojom micelárneho kazeínu, ktorý uvoľňuje bielkovinu postupne (až niekoľko hodín). Štúdie jasne preukázali, že pridanie micelárneho kazeínu k srvátkovému proteínu je veľmi vhodné a táto kombinácia je vhodná na maximalizáciu svalových prírastkov. Kazeín je zvyčajne známy ako proteín vhodný najmä na použitie cez noc, ale štúdie ukázali, že táto kombinácia je vhodná na použitie po tréningu pre dosiahnutie maximálnych výsledkov.
Izolát spracovaný metódou CFM (opísanou vyššie) ponúka maximum bielkovín s takmer nulovým obsahom tuku a sacharidov.
Hydrolyzát sa do tohto produktu nepridáva kvôli extrémne rýchlej absorpcii (ako je to obvyklé pri Hydre), ale na naštartovanie stimulácie trávenia bielkovín.
Vaječný albumín má vysoký obsah bielkovín a neobsahuje tuk, cholesterol ani laktózu. Albumín je pomalšie stráviteľný proteín, ktorý dodáva bielkoviny postupne (dlhšie ako srvátkový proteín). Má vysokú biologickú hodnotu a ponúka kompletný profil esenciálnych aminokyselín, ktoré dopĺňajú spektrum tejto zmesi.
Proteíny značky Czech Virus sa vyznačujú originalitou a inováciami (napríklad prvé použitie probiotík v proteínoch značky CZ v Pure Elite CFM). Z tohto dôvodu sme na základe výsledkov štúdií pridali do proteínovej zmesi enzýmy, ktoré ďalej pomáhajú pri maximálnom využití bielkovín. Pridali sme Tolerase™ L, papaín a bromelaín (viac informácií o každom enzýme nižšie). Okrem toho je chuť veľmi príjemná s očakávanou textúrou vďaka micelárnemu kazeínu.
Toleráza™ L je kyslá laktáza, ktorá premieňa laktózu na glukózu a galaktózu. Enzým pochádza zo špeciálneho kmeňa huby Aspergillus oryzae. Vďaka svojej aktivite pri nízkom pH (3,5 - 5,5) je táto laktáza obzvlášť účinná pri trávení laktózy v žalúdku, a preto je ideálna na použitie vo výživových doplnkoch na podporu trávenia.
Papaín je proteolytický enzým, ktorý sa nachádza najmä v šťave nezrelých plodov a latexe papáje (Carica papaya). Papaín hydrolyticky štiepi peptidy, amidy a estery.
Bromelaín je enzým, ktorý sa nachádza v čerstvom ananáse. Rozkladá bielkoviny a zráža mlieko. Bromelaín, ktorý sa nachádza v prírodných produktoch, sa vyrába zo stonky ananásu a líši sa od enzýmu, ktorý sa nachádza v ovocí.
CFM srvátkový koncentrát (43 % bielkovín vo výrobku ): najaktívnejšia forma srvátkových bielkovín. Vysoká biologická hodnota a rýchla absorpcia.
Prírodný zdroj micelárneho kazeínu a srvátkových bielkovín. Vyznačuje sa postupným uvoľňovaním bielkovín.
CFM srvátkový izolát (9 % bielkovín produktu ): najkoncentrovanejšia a najčistejšia forma srvátkového proteínu na trhu. Vysoký obsah bielkovín, minimum tuku a laktózy.
Hydrolyzát srvátkového proteínu (5 % bielkovín vo výrobku ).
Vaječný albumín (5 % bielkovín výrobku ). Albumín je pomalšie stráviteľný proteín, ktorý dodáva bielkoviny postupne (dlhšie ako srvátkový proteín).
Tolerase™ L: Kyslý enzým laktáza, ktorý premieňa laktózu na glukózu a galaktózu.
Papaín : Papaín je proteolytický enzým, ktorý sa nachádza najmä v papáji. Hydrolyticky štiepi peptidy, amidy a estery.
Bromelaín : Bromelaín je enzým, ktorý sa nachádza v čerstvom ananáse. Rozkladá bielkoviny a zráža mlieko.
Ďalšie zložky: aróma (v závislosti od príchute), prášok z bielej čokolády (príchuť vanilková zmrzlina), odtučnený kakaový prášok (príchuť čokoládová pralinka), chlorid sodný, sukralóza (sladidlo), xantánová guma.
Body:
Vanilková zmrzlina
|
Hodnoty na 30 g porciu
|
Hodnoty na 100 g
|
Energia
|
112 Kcal / 469 kJ
|
372 Kcal / 1564 kJ
|
Tuky
|
1,7 g
|
5,7 g
|
- z toho nasýtené
|
0,8 g
|
2,7 g
|
Sacharidy
|
2,1 g
|
7,0 g
|
- z toho cukry
|
2,1 g
|
7,0 g
|
Proteín
|
22 g
|
73 g
|
Soľ
|
0,43 g
|
1,44 g
|
Toleráza™️ L
|
600 FCC**
|
2000 FCC**
|
Tráviace enzýmy
|
25 mg
|
84 mg
|
Toleráza™️ L
|
12,5 mg
|
42 mg
|
Toleráza™️ L
|
12,5 mg
|
42 mg
|
Čokoládová pralinka |
Hodnoty na 30 g porciu
|
Hodnoty v 100 g
|
Energia
|
105 Kcal / 442 kJ
|
351 Kcal / 1474 kJ
|
Tuky
|
1,3 g
|
4,3 g
|
- z toho nasýtené
|
0,6 g
|
2,0 g
|
Sacharidy
|
1,4 g
|
4,7 g
|
- z toho cukry
|
1,3 g
|
4,3 g
|
Proteín
|
22 g
|
73 g
|
Soľ
|
0,43 g
|
1,43 g
|
Toleráza™️ L
|
600 FCC**
|
2000 FCC**
|
Tráviace enzýmy
|
25 mg
|
84 mg
|
Toleráza™️ L
|
12,5 mg
|
42 mg
|
Toleráza™️ L
|
12,5 mg
|
42 mg
|
** Potravinársky kódex, jednotky aktivity laktázy
Zloženie príchuť vanilková zmrzlina: CFM srvátkový koncentrát (z mlieka, instanciátor: slnečnicový lecitín), natívny mliečny proteín (koncentrát, zdroj micelárneho kazeínu), CFM srvátkový izolát (z mlieka, instanciátor: sójový lecitín), biela čokoláda v prášku (sacharóza, kakaové maslo, sušené mlieko ), hydrolyzovaný bielkovinový koncentrát (z mlieka, instanciátor: sójový lecitín), sušený vaječný bielok, aróma, chlorid sodný, sladidlo (sukralóza), xantánová guma, enzýmy: papaín, bromelaín, mikrogranulovaná galaktozidáza (laktáza toleráza™️ L).
Zloženie Pralinková príchuť čokolády: CFM srvátkový koncentrát (z mlieka, instanciátor: slnečnicový lecitín), natívna mliečna bielkovina (koncentrát, zdroj micelárneho kazeínu), CFM srvátkový izolát (z mlieka, instanciátor: sójový lecitín), hydrolyzovaný bielkovinový koncentrát (z mlieka, instanciátor: sójový lecitín), sušený albumín vaječného bielka, odtučnený kakaový prášok, aróma, chlorid sodný, sladidlo (sukralóza), xantánová guma, enzýmy: papaín, bromelaín, mikrogranulovaná galaktozidáza (laktáza Tolerase™️ L).
Alergény sú v popise zložiek zvýraznené tučným písmom.
Uchovávajte mimo dosahu detí. Výrobok nie je určený pre deti, tehotné a dojčiace ženy. Výrobok vyrobený v zariadení, ktoré spracováva mlieko, vajcia, sóju, mäkkýše, rybí olej, orechy. Neobsahuje látky dopingového charakteru. Skladujte v suchu pri teplote do 25 °C mimo dosahu priameho slnečného svetla. Chráňte pred mrazom. Výrobca nezodpovedá za škody spôsobené nesprávnym používaním alebo skladovaním. Výrobok nie je určený ako náhrada pestrej stravy.