Suplementy

Najdôležitejšie doplnky, ktoré nezruinujú váš rozpočet!

Doplnky môžu niekedy prekročiť rozpočet. Ak ste napríklad študent alebo si jednoducho nemôžete dovoliť minúť veľa peňazí na doplnky, možno budete musieťsa kvôli vysokej cene najlepších produktov možno budete musieť uchýliť k lacnejším, menej kvalitným alternatívam. V tomto článku sa preto pozrieme na niekoľko kvalitných a užitočných doplnkov, za ktoré neutratíte príliš veľa peňazí. Predstavíme vám teda tie najlepšie doplnky stravy za výhodnú cenu, do ktorých sa oplatí investovať, aj keď máte obmedzený rozpočet.

Bez kvalitného proteínu sa nezaobídete

Srvátkový proteín je prvým doplnkom, po ktorom väčšina športovcov siahne.Ak to s cvičením v posilňovni myslíte aspoň trochu vážne, proteín sa stáva v podstate nevyhnutnosťou. Táto zábava sa však niekedy môže poriadne predražiť. Našťastie je možné nájsť veľmi spoľahlivý proteín za pesničku. V našej recenzii proteínu Namaximum WPC 80 CFM sme dospeli k záveru, že to síce nie je najlepší proteín na trhu, ale v pomere cena/výkon si vedie naozaj dobre. Ak vám ide o nízku cenu, je to najlepšia možná voľba.

Ak však chcete ušetriť, ale zároveň nenechať nič na náhodu a záleží vám na kvalite, Prom-IN CFM Pure Performance (recenzia) je ten pravý. Tento produkt sa umiestnil na vrchole nášho zoznamu najlepších srvátkovýchProtein, a pritom je možné ho získať za relatívne nízku cenu s perfektným pomerom ceny a kvality.

Nesmieme zabudnúť ani na MyProtein Impact Whey, ktorý v našom porovnaní tiež dopadol veľmi dobre. Navyše vďaka zľavovému kódu na produkty MyProtein vo výške 42 % môžete pri jeho kúpe ušetriť ešte viac!Viac sa dozviete v našej webovej sekcii Zľavové kupóny.

Dobré nakopnutie za pár drobných

Niet divu, že predtréningové nakopávače patria medzi najobľúbenejšie doplnky stravy medzi silovými športovcami. Správna predtréningovka dokáže z obyčajného tréningu urobiť absolútne peklo. Našťastie aj v tejto kategórii doplnkov výživy môžete za málo peňazí získať veľa muziky. Najlepším príkladom je Mutant Madness (recenzia). Ten má veľmi solídne zloženie, v ktorom nechýbajú najdôležitejšie látky, ale predovšetkým ponúka naozaj profi efekt. To všetko za približne tretinovú cenu za dávku v porovnaní s poprednými produktmi na trhu.

Zaujímavou možnosťou môže byť aj GymBeam Thor (recenzia). Hoci neposkytuje taký silný účinok, má pomerne kvalitné zloženie a ponúka aj výborné chute za veľmi príjemnú cenu. Ďalšie zaujímavé produkty nájdete v našom porovnaní najlepších nakopávačov.

Nezabudnite na kĺby

Komplexné silové cvičenia, najmä ak sa nedodržiava správna technika, môžu mať nepriaznivý vplyv na kĺby. Je preto dobré myslieť na ich výživu ako na prevenciu. Hoci najlepšia kĺbová výživa na trhu stojí pomerne veľa peňazí, existujú aj spoľahlivé lacnejšie alternatívy. Tou najlepšou je Extrifit Gela 1000. Svojím zložením si nezadá s výrobkami z najvyšších priečok nášho rebríčka. najlepších produktov kĺbovej výživy, ale pôsobí ako veľmi účinná prevencia bolesti.

Alternatívou je Prom-in Gelatine+, ktorý na jednu dávku pôsobí ešte lepšie. Z hľadiska výsledného účinku je však pre zmenu o niečo horšia. Oba produkty však za danú cenu ponúkajú veľmi dobrý výkon a ak sa nepotýkate s výraznými bolesťami kĺbov, poslúžia vám viac než dobre.

Vitamíny a minerály sú základom suplementácie

Kvalitné vitamíny a minerály by mali byť súčasťou každej stravy. Ako to už býva, siloví športovci majú na svoje telo oveľa vyššie nároky nároky ako bežná populácia a často musia tieto látky dopĺňať z iných zdrojov. Aké produkty sa oplatí vyskúšať, ak máte obmedzený rozpočet? Odporúčame Multivitamín prežitia Fair Power, ktorý sa umiestnil v našom porovnaní najlepších multivitamínov. Na jednu dávku totiž vychádza mimoriadne lacno, hoci obsahuje všetky dôležité vitamíny v celkom dostatočnom množstve.

Druhou možnosťou je Prom-IN Vita Solution (recenzia). Hoci je o niečo drahší, v pomere cena/kvalita je takmer bezkonkurenčný a v porovnaní s multivitamínom od značky Survival ide o oveľa kvalitnejší produkt. V našom porovnaní sa umiestnil na druhom mieste, čo hovorí samo za seba.

Okrem multivitamínu musíte myslieť aj na minerály. Tým najdôležitejším je nepochybne horčík. Má nespočetne veľa dôležitých výhod pre silových športovcov a jeho suplementáciu sa neoplatí podceňovať. Na prvom mieste v našom rebríčku najlepších doplnkov stravy s horčíkom je Reflex Albion Magnesium, ktorý stojí len 2 koruny za dávku. Za zmienku stojí aj Vilgain Magnesium, ktorý si tiež zachováva výborný pomer ceny a kvality.

Najlepší kreatín za prijateľnú cenu

Kreatín tiež patrí medzi najobľúbenejšie doplnky stravy. Na trhu je však nespočetné množstvo produktov, ktoré sa môžu dosť líšiť svojím zložením. Nájsť ten správny preto môže byť pomerne náročné. Extrifit Creatine Creapure ponúka výborný pomer ceny a kvality a v našom porovnaní najlepších kreatínov sa umiestnil veľmi dobre. Za veľmi prijateľnú cenu poskytuje vynikajúci účinok, ktorý môže konkurovať aj tým najlepším produktom na trhu.

O niečo lacnejšou možnosťou je Vilgain Creatine, ktorý v novej verzii prášku pôsobí oveľa lepšie ako stará verzia vo forme kapsúl. Výsledný pomer cena/kvalita je preto ešte lepší ako predtým.

Niekoľko slov na záver

Získať kvalitné doplnky stravy za prijateľnú cenu nemusí byť také ťažké, ako sa na prvý pohľad môže zdať. Majte však na pamäti, že investovať do nekvalitných výrobkov sa jednoducho nikdy neoplatí. Aj keď máte obmedzený rozpočet, vždy sa uistite, že výrobok, ktorý ste si vybrali, má kvalitné zloženie. V opačnom prípade nakoniec nič neušetríte, pretože výrobok aj tak nebude mať žiadny skutočný účinok. Ak hľadáte doplnok z kategórie, ktorej sme sa v tomto článku nevenovali, inšpiráciu môžete nájsť v našom rebríčkuOkrem iného sa v ňom pozeráme aj na cenu jednotlivých produktov. A ak si stále neviete rady, neváhajte nás kontaktovať v komentároch pod článkom.

Prečo nám môžete dôverovať?

Podobné články

Diskusia (0)

Máte otázku? Alebo chcete len vyjadriť svoj názor? Pošlite nám komentár.