Vilgain Whey Protein - Kvalitné bielkoviny za prijateľnú cenu (Recenzie)

Posledná úprava: 2. decembra 2021

Dnes sa pozrieme na relatívneho nováčika na trhu, ktorým je Vilgain srvátkový proteín. Ak ste trochu zmätení tým, že vám značka Vilgain nič nehovorí, úplne vás chápem. Koniec koncov, ani mne to spočiatku nič nehovorilo. Som si však takmer na 100 % istý, že slovo Aktín ste počuli aspoň raz v živote.

No, je to značka Aktin, ktorej výrobky sú teraz skryté pod názvom Vilgain. A dôvod? Spoločnosť Aktin sa jednoducho rozhodla, že chce expandovať do zahraničia. Keďže však doména aktin.com je už obsadená, rozhodli sa využiť túto komplikáciu a vymyslieť úplne nový názov pre svoje produkty. Slovo Vilgain v sebe skrýva ďalšie dve slová, a to vôľa a zisk.

Neviem ako vám, ale mne osobne sa tento nový názov páči. Okrem toho sa, samozrejme, nič iné nezmenilo. Spoločnosť Aktin bude naďalej vyrábať a predávať rovnako kvalitné výrobky ako doteraz. Ako som už spomenul vyššie, práve na jeden z nich sa dnes v tejto recenzii pozrieme bližšie. Ak vás teda zaujímajú zložky, chuť alebo cena doplnku Vilgain Whey Protein, určite neprestávajte čítať. V tejto recenzii sa dozviete všetko, čo potrebujete vedieť.

Vilgain Whey Protein
Publikované: 5. novembra 2021
Upravené: 2. decembra 2021
Autor recenzie: Radim Kostura
Kategória: Proteíny
Chuť
7.0/10
Rozpustnosť
8.5/10
Stráviteľnosť
6.9/10
Zložky
8.0/10
Cena
8.9/10
Celkové hodnotenie
7.9
z 10 bodov

 

Cenová tabuľka pre Vilgain Whey Protein
Obchod
Cena
Odkaz
Cena: € 58

Nedá mi nespomenúť aspoň okrajovo pre mňa dosť nezvyčajný obal, ktorý Aktin pre tieto proteíny zvolil. Nikdy predtým som nevidel proteín s priehľadným obalom. Ale musím uznať, že je to určite skvelý nápad, ktorý robí Aktin trochu odlišný od svojich konkurentovOriginálne balenie je určite fajn, ale vyrovná sa tento proteín svojim konkurentom aj z hľadiska kvality a chuti? Zistite to nižšie.

Zloženie a stráviteľnosť

Vilgain Whey Protein je srvátkový proteínový koncentrát. Ide teda o najzákladnejšie spracovanie srvátky, ku ktorému dochádza po jej prvej filtrácii. V porovnaní s izolátom a hydrolyzátom obsahuje výrazne väčší počet zložiek, ktoré môžu pozitívne ovplyvniť vitalitu človeka, ako je imunoglobulín alebo laktoferín. Zároveň má vyšší obsah tuku a laktózy. Ľudia s intoleranciou laktózy by si preto mali vybrať izolát alebo hydrolyzát.

Spracováva sa tu srvátkový proteín ultrafiltrované pri nízkych teplotách. Vďaka nízkej teplote si proteín zachováva väčšinu svojich dôležitých zložiek. Aj keď nejde o vysokokvalitný výrobný proces ako pri metóde CFM, stále ide o vysokokvalitný srvátkový proteín.

Okrem toho výrobca na svojej webovej stránke uvádza, že tento koncentrát je vyrobený z mlieka voľne chovaných kráv na írskych farmách. Keďže tieto kravy sú kŕmené trávou, ich mlieko by malo mať priaznivejší obsah mastných kyselín.

Ide teda o veľmi kvalitný srvátkový koncentrát, ktorý obsahuje vysoký podiel esenciálnych aminokyselín vrátane známych BCAA. Pre bežného cvičenca, ktorý netrpí intoleranciou laktózy, je teda jednoznačne ideálnou voľbou, ktorá dokonale podporí regeneráciu aj rast svalov.

Použité sladidlo je stéviaSteviol-glykozidy, čo sú sladidlá extrahované z listov tejto rastliny. Je veľmi obľúbenou a zdravšou alternatívou umelých sladidiel, ako je sacharín alebo často používaná sukralóza. Ak sa teda snažíte vyhýbať umelým sladidlám, tento proteín je pre vás.

Okrem guarovej gumy, ktorá sa často používa ako zahusťovadlo, obsahuje srvátkový proteín Vilgain aj slnečnicový lecitín. Hoci ide len o relatívne zanedbateľnú hodnotu, osobne ju považujem za vítanú alternatívu k bežne používanému sójovému lecitínu.

Aj keď tento proteín neobsahuje umelé sladidlá a farbivá, som trochu sklamaná, že neobsahuje ani žiadne proteolytické enzýmy ako je papaín, bromelaín alebo laktáza. Je to dosť viditeľné na stráviteľnosti samotných bielkovín. Určite by som tu ocenil proteolytické enzýmy na podporu maximálnej stráviteľnosti. Z hľadiska zloženia sa však stále jedná o veľmi kvalitný proteín, s ktorým určite neurobíte chybu.

Vilgain Protein nás príjemne prekvapil svojím zložením

Rozpustnosť a výživové hodnoty

Vilgain srvátkový proteín sa veľmi dobre rozpúšťa vo vode alebo mlieku, ako aj v jogurte alebo tvarohu Okrem toho má príjemnú krémovú konzistenciu bez prílišnej peny. Možno aj vďaka obsahu guarovej gumy môže tiež dokonale nasýtiť. Ako rýchle občerstvenie na cestách je to naozaj ideálna voľba, ktorú môžem len odporučiť.

Z hľadiska výživovej hodnoty má tento proteín približne 400 kcal na 100 g Obsah bielkovín je približne 70 g na 100 g. V jednej 30 g porcii je približne 21 g bielkovín. Obsah sacharidov na 100 g sa pohybuje od menej ako 9 g do 12 g. Napriek tomu, že ide o pomerne kalorický proteín, Vilgain Whey Protein je stále kvalitný proteín obsahujúci dostatočné množstvo bielkovín.

Rozpustnosť proteínu Vilgain je skutočne prvotriedna

Hodnotenie jednotlivých chutí

A dostávame sa k pre mnohých najdôležitejšiemu bodu tejto recenzie, ktorým je, samozrejme, hodnotenie jednotlivých príchutí. Okrem kilového balenia, ktoré výrobca ponúka aj bez príchute, si môžete vybrať z celkovo troch príchutí, a to vanilkovej, čokoládovej alebo banánovej. Mala som možnosť vyskúšať všetky tri príchute. Čo o nich môžem povedať? Myslíte si, že boli dobré?

Vanilka 7/10 je a vždy bude istotou, ktorú nikdy neopustím. A určite ma nesklamal ani tento proteín. Je síce pravda, že nie je bohvieako výrazná, ale aj tak je to skvelá a jemná chuť, ktorou určite nič nepokazíte.

Čokoláda 7,5/10 je ďalšou istotou, ktorá vás vo väčšine prípadov nesklame. Čo sa potvrdilo aj pri tomto proteíne. Jeho čokoládová chuť bola jednoznačne najlepšia z troch. Nebola zbytočne sladká, ale naopak trochu horká, presne taká čokoládová, aká má byť.

Banán 6,5/10 je tentoraz bohužiaľ najhoršia chuť. Nezdal sa mi dostatočne sladký a v porovnaní s vanilkovým a čokoládovým bol veľmi nevýrazný. Napriek tomu to stále nie je mimoriadne zlá chuť. Takže ak máte záujem, určite by som sa to nebál vyskúšať.

NÁŠ TIP

Musím sa priznať, že samotný proteín pijem v podstate len po tréningu. Ja ho oveľa radšej pridávam do tvarohu alebo ovsených vločiek. No Vilgain Whey Protein sa na takéto použitie dokonale hodí. Zatiaľ čo čokoládová príchuť bola v polotučnom tvarohu s kúskami horkej čokolády a holandským kakaom jednoducho bomba, vanilková príchuť bola na druhej strane dokonalá v škoricovej kaši s jablkom.

Cenová dostupnosť

Teraz už len musíme zhodnotiť cenu srvátkového proteínu Vilgain. Ako to teda vyzerá? Zatiaľ čo kilogramové balenie vás vyjde na 21,5 euro, pre za dvojkilogramové balenie zaplatíte paušálne 38 euro. Cena tohto proteínu je naozaj veľmi dobrá.

Cenová tabuľka pre Vilgain Whey Protein
Obchod
Cena
Odkaz
Cena: € 58

Konečný verdikt

Môžem len odporučiť Vilgain Whey Protein. Pre príjemná cena získate veľmi kvalitný srvátkový koncentrát s vyváženým zložením, skvelou využiteľnosťou a skvelé, aj keď nie veľmi výrazné chute Ak teda hľadáte kvalitné bielkoviny za prijateľnú cenu, Vilgain Whey Protein je pre vás tou správnou voľbou.

Ak by som si však musel vybrať, pravdepodobne by som namiesto toho siahol po jednom z predtým preskúmaných proteínov, ako napr Prom-in CFM Evolution alebo možno Protein&Co CFM srvátkový proteín 80. Tieto dva proteíny sú z hľadiska zloženia a ceny ešte o niečo lepšie a tiež lepšou voľbou.

Ale aj tak si myslím, že Vilgain Whey Protein si rozhodne zaslúži všetku vašu pozornosť. Ak teda vážne uvažujete o jeho kúpe, na vašom mieste by som prestal premýšľať a jednoducho ho vyskúšal. Pretože za veľmi príjemnú cenu dostanete vysoko kvalitné bielkoviny, ktoré maximálne podporujú rast svalov a regeneráciu.

Diskusia (0)

Máte otázku? Alebo chcete len vyjadriť svoj názor? Pošlite nám komentár.