Prom-IN CFM Evolution: najlepší proteín nielen pre študentov (Recenzia)

Posledná úprava: 29. januára 2022

CFM Evolution - pravdepodobne najznámejší a najpoužívanejší proteín vôbec. Svoju popularitu si nepochybne získala vďaka vysokej kvalite za nízku cenu a vzhľadom na úplnú transparentnosť a neustále zlepšovanie spoločnosti Prom-IN sa nemožno čudovať, že je taká obľúbená.

Vďaka pozitívnym recenziám a odporúčaniam sme sa rozhodli vyskúšať aj tento proteín. Bolo to naozaj také dobré, ako sa hovorí? Splnil naše vysoké očakávania? Je to naozaj najlepší proteín na trhu? To a ešte oveľa viac sa dozviete v dnešnej recenzii.

Prom-IN CFM Evolution
Publikované: 27. august 2017
Upravené: 29. januára 2022
Autor recenzie: Mirek Dvořák
Kategória: Proteíny
Chuť
8.5/10
Rozpustnosť
9.0/10
Stráviteľnosť
9.0/10
Zložky
8.5/10
Cena
9.4/10
Celkové hodnotenie
8.9
z 10 bodov

 

Cenová tabuľka pre Prom-IN CFM Evolution
Obchod
Porovnanie cien
Odkaz

Nie je to tak dávno, čo som hľadal proteínový produkt pre svoju nadchádzajúcu diétu.

Po niekoľkých minútach surfovania po internete som objavil relatívne nový proteín s názvom CFM Evolution od skúsenej spoločnosti Prom-IN. Bez veľkého váhania som si ho hneď objednal a musím povedať, že po prvej dávke sa pre mňa stal najlepším proteínom, aký som kedy vyskúšal

Hlavné výhody:

  • V jednej porcii (30 g) obsahuje skvelých 23 g bielkovín
  • vynikajúci profil aminokyselín
  • Neobsahuje žiadne prísady, zahusťovadlá ani plnidlá
  • Je plne rozpustný, nepení ani sa nezhlukuje
  • Predstavuje prémiový produkt za bezkonkurenčnú cenu

Vynikajúca rozpustnosť a krásne krémová konzistencia

Rozpustnosť CFM Evolution je úplne bezproblémová.

Stačí nasypať odmerku proteínu do šejkra, zaliať 300 ml vody a pretrepať. Konzistencia hotového nápoja bola lahodne krémová, ani príliš riedka, ani príliš tuhá.

Počas prípravy môj proteín nepenil, netvoril hrudky a bol plne rozpustný

 

CFM Evolution má vynikajúcu rozpustnosť

Najlepšia chuť? Určite pistácie!

Prvou príchuťou, ktorú som si obľúbila, bola pistáciová.

Napriek všetkému očakávaniu som sa bála, že bude chutiť umelo a mdlo. Ale po všetkých čokoládových a vanilkových proteínoch bol pre mňa pistáciový proteín veľmi príjemnou zmenou! Nebola presladená, ale zároveň jej nechýbalo nič v chuti. Bol som tak spokojný, že som odvtedy zostal spoločnosti Prom-IN absolútne verný.

Na druhej strane, brusnicový proteín mi bol vnucovaný, pretože mi chuťovo veľmi nevyhovoval.

Kúpte za skvelú cenu

Dokonalá stráviteľnosť vďaka proteolytickým enzýmom

Ak mám byť úprimný, nikdy som pri výbere proteínu neriešil každý detail. Pri CFM Evolution ma však zaujal obsah proteolytických enzýmov papaínu, bromelaínu a laktázy.

Nemyslela som si, že tieto enzýmy budú mať nejaký vplyv na stráviteľnosť konečného výrobku, ale bola som milo prekvapená, pretože stráviteľnosť bola úplne bezproblémová

Čo sú proteolytické enzýmy?

Proteolytické enzýmy sú enzýmy, ktoré uľahčujú rozklad bielkovín na aminokyseliny. Majú protizápalové účinky, bojujú proti baktériám a vírusom. Okrem toho regulujú aj fungovanie imunitného systému pri alergiách alebo iných autoimunitných ochoreniach. Používajú sa napríklad v mliekarenskom priemysle ako syridlá (chymozín), na zmäkčenie mäsa (papaín) atď

Zloženie najvyššej kvality pre najlepšie výsledky

Zloženie CFM Evolution je úplne transparentné - jediným zdrojom bielkovín vo výrobku je srvátka spracovaná nechemickým procesom krížovej filtrácie (CFM).

Výsledkom je srvátkový proteín, ktorý si zachováva všetky dôležité bielkovinové frakcie a je plne instantný. Okrem toho obsahuje veľké množstvo BCAA a glutamínu na správnu regeneráciu poškodených svalových vlákien.

Navyše vďaka proteolytickým enzýmom dosiahnete najlepšiu absorpciu a môžem vám zaručiť, že budete (rovnako ako ja) s produktom maximálne spokojní.

Príjemná cena, ktorá poteší každého

Na oficiálnych stránkach výrobcu stojí CFM Evolution 45 euro čo je samo o sebe veľmi príjemná cena. Ak však počkáte na výpredaj, môžete tento proteín získať za 40 euro alebo ešte lacnejšie.

Vzhľadom na kvalitu výrobku je cena naozaj veľmi príjemná a myslím si, že tento proteín si môžu dovoliť študenti aj ľudia, ktorí nechcú investovať celý svoj plat do cvičenia

Cenová tabuľka pre Prom-IN CFM Evolution
Obchod
Porovnanie cien
Odkaz

Ako vyzerá zloženie proteínu CFM Evolution

A čo CFM Evolution Top Choice?

Keď sa na trhu objavili nové príchute CFM Evolution, neváhal som ani chvíľu a objednal som si ich všetky. A môj názor? Sú to najchutnejšie proteíny, aké som kedy ochutnala

Asi najviac sa mi páčila príchuť piňa colada, ktorá je obohatená o kúsky skutočného lyofilizovaného ananásu, čo vám okrem mimoriadne kvalitných bielkovín dodá aj prvotriednu chuť, ktorú si zamilujete. Rovnako skvelé sú aj príchute karamel & med s kúskami medu a ľadová káva, ktorá vďaka kávovému extraktu určite poteší všetkých milovníkov hlbokého L.

Menšou nevýhodou CFM Top Choice je zvýšená penivosť, ktorá však v priebehu niekoľkých sekúnd opadne a proteín je pripravený na konzumáciu

Hoci zloženie, obsah bielkovín a spektrum aminokyselín sú totožné s pôvodným CFM Evolution, za prémiové príchute zaplatíte o cca 2 eura viac, čo nie je veľa, ale znižuje to môj celkový dojem z výrobku

Napriek tomu hodnotím CFM Evolution Top Choice veľmi pozitívne a odporúčam ho všetkým, ktorí majú radi chutné proteíny, ale aj kvalitné proteíny.

Záverečné hodnotenie

Za ten čas, čo sa venujem silovým športom, som stihol vyskúšať naozaj veľké množstvo proteínových doplnkov, ktoré sľubovali hory doly.

Od CFM Evolution som nemal žiadne veľké očakávania, ale bol som veľmi príjemne prekvapený a odvtedy som nepoužil iný proteín. Môžem ho odporučiť každému, kto nemá peniaze na rozhadzovanie, ale napriek tomu chce poskytnúť svojim svalom kvalitnú výživu pre rast.

Veľký test srvátkových bielkovín (VIDEO):

Diskusia (0)

Máte otázku? Alebo chcete len vyjadriť svoj názor? Pošlite nám komentár.