Prom-IN Serious PRE - predtréningovka, ktorá nemá konkurenciu (recenzia)

Posledná úprava: 2. decembra 2021

Serious Pre je jedným z tých predtréningových doplnkov, ktoré som chcel vyskúšať, odkedy sa prvýkrát dostali na trh. Prečo? Pretože zloženie väčšiny nakopávačov je až na malé zmeny rovnaké. Často obsahujú množstvo "účinných" látok, ktoré sú však zastúpené v takých malých množstvách, že v skutočnosti nemajú veľký účinok.

To však v žiadnom prípade nie je prípad Serious Pre. Aký bol tento predtréningový tréning? Fungovalo to pre mňa, aj keď to neobsahuje stimulanty? Oplatí sa do nej investovať? Zistite to v dnešnej recenzii.

Prom-IN Serious PRE
Publikované: 21. apríla 2019
Upravené: 2. decembra 2021
Autor recenzie: Mirek Dvořák
Kategória: Nakopávače
Rozpustnosť
9.3/10
Účinok
9.5/10
Zložky
9.8/10
Chuť
8.5/10
Cena
9.5/10
Celkové hodnotenie
9.3
z 10 bodov
Cenová tabuľka pre Prom-IN Serious PRE
Obchod
Porovnanie cien
Odkaz
Cena:  € 26,29
Cena:  € 28,74
Cena:  € 31,59 -11%

Jediné, čo treba spomenúť, je, že ak sa vám nechce čítať celú recenziu, určite si môžete pozrieť našu videorecenziu, kde nájdete aj všetky dôležité informácie:

Zložky, na ktorých výrobcom skutočne záležalo

Zložky Serious Pre sú jednoducho bezkonkurenčné. Konečne niekto prišiel na trh s doplnkom, ktorý nepoužíva napríklad arginín a "kompenzuje" ho vyššou dávkou citrulínu. V skutočnosti, ako sme spomenuli v našom článku Citrulín pod drobnohľadom, je táto predtréningová zložka podstatne účinnejšia, pretože sa v tele ešte nerozkladá na arginín. Problém s arginínom spočíva v tom, že sa rozkladá na ornitín a kyselinu močovú skôr, ako sa môže úplne vstrebať

Okrem toho v Serious Pre nájdete aj 3 g beta-alanínu, čo je látka zodpovedná za mravčenie končatín. Zvyšuje však aj hladinu karnozínu, ktorý podporuje rast sily, vytrvalosti a fyzickej výkonnosti.

Za zmienku stojí aj obsah 2 g kreatínu HCL. Ide o verziu kreatínu, ktorá je veľmi podobná kreatín monohydrátu, ale eliminuje všetky nepríjemné účinky, ktoré sa môžu vyskytnúť po užití klasického monohydrátu u extrémne citlivých ľudí (napr. nadúvanie, črevné problémy, častejšie močenie,...)

A samozrejme by sme mohli pokračovať ďalej a ďalej s účinnými látkami, ale určite je jasnejšie pozrieť sa na tento krátky prehľad, kde sme rozobrali všetkých 16 účinných látok:

  • 6950 mg l-citrulín malátu 2:1 pre maximálnu produkciu NO a lepší prietok krvi
  • 2980 mg beta alanínu na zvýšenie svalovej vytrvalosti a sily
  • 2980 mg l-leucínu, ktorý je zodpovedný za syntézu bielkovín
  • 1980 mg kreatín hydrochloridu 2:1, ktorý sa používa na zvýšenie sily počas tréningu
  • 1490 mg l-izoleucínu, ktorý podporuje tvorbu hemoglobínu a môže slúžiť ako zdroj energie
  • 1490 mg l-valínu, ktorý ovplyvňuje vstrebávanie melanínu, tryptofánu a fenylalanínu a ďalších neurotransmiterov
  • 1490 mg l-tyrozínu, ktorý je prekurzorom alebo súčasťou mnohých dôležitých zlúčenín
  • 1000 mg taurínu pre maximálnu koncentráciu pre výkon
  • 1000 mg cholín bitarátu, ktorý je nevyhnutným prvkom pri výrobe neurotransmiterov
  • 1000 mg betaín hydrochloridu, ktorý zmierňuje kyslosť žalúdka
  • 500 mg acetyl L-karnitínu, ktorý slúži ako zdroj energie počas tréningu
  • 54 mg deanol l-bitarátu na zabezpečenie maximálneho výkonu počas tréningu
  • 29 mg niacínu pre správny energetický metabolizmus buniek
  • 24 mg vitamínu B6, ktorý je nevyhnutný pre správny metabolizmus aminokyselín
  • 20 mg kapsaicínu pre optimálne spaľovanie tukov
  • 10 mg synefrínu pre maximálny termogénny účinok

Predtréningový doplnok Serious PRE
Vďaka tomu, že jedna dávka výrobku predstavuje 24,4 g, máte 100 % istotu, že výrobok obsahuje presne to, čo potrebujete na správny tréning.

Z môjho pohľadu ide o mimoriadne sympatický doplnok, pretože sa na nič nehrá. Nie je to zázračný vzorec, kde v smiešnych 4 g prijímate všetky látky, ktoré potrebujete na tréning. Namiesto toho predstavuje jedna dávka plných 24,4 g, ale máte 100 % istotu, že všetky účinné látky sú zastúpené v takej koncentrácii, aby podporili váš maximálny výkon pri tréningu.

náš názor - absencia stimulantov
A absencia stimulantov? To je jediná výhoda. Tieto látky majú totiž vazokonstrikčný účinok, t. j. obmedzujú prietok krvi do svalov. A to je samozrejme pri tréningu nežiaduce. Najmä pre mňa je to ideálne, pretože kvôli práci často chodím do posilňovne neskoro večer a stimulanty by mi zabránili dobre sa vyspať.

Možno príliš intenzívna chuť

Ak má Serious Pre nejaké nevýhody, tak je to z môjho pohľadu príliš intenzívna chuť. Ak pravidelne čítate moje recenzie, viete, že nemám rád príliš sladké príchute proteínov a iných doplnkov, ale toto je druhá strana spektra. Tento predtréningový pocit je kyslý, horký a intenzívny. Hoci sa to dá vyriešiť pridaním väčšieho množstva vody, ja osobne som mal trochu problém vypiť približne 0,5 l vody tesne pred tréningom.

Serious Pre je k dispozícii v troch rôznych príchutiach. Aby bola táto recenzia čo najobjektívnejšia, vyskúšal som ich všetky

  • Citrón a mäta na mňa zapôsobili asi najviac. Nebola taká intenzívna ako ostatné dve príchute. Mäta v tejto príchuti nie je tak výrazná, ale citrónová príchuť je osviežujúca a príjemná.
  • Aničerešňa nebola vyslovene zlá, farba síce vyzerala dosť neprirodzene, ale s väčším množstvom vody bola rozhodne chutná
  • Ananás ma vôbec nenadchol, chuť sa mi zdala umelá, farba a vôňa tiež. Okrem toho je v ňom skutočne veľmi výrazná horkosť, kyslosť a intenzívna chuť

Kúpte za najlepšiu cenu

Predtréningový doplnok Serious PRE
Višňová príchuť nevyzerá veľmi prirodzene, ale chuť rozhodne nie je zlá.

Ako a kedy som používal Serious Pre?

Zistil som, že najúčinnejšie je užiť 24,4 g Serious Pre približne 20-25 minút pred cvičením. Táto dávka sa nachádza v jednom vrecúšku alebo v 8 zarovnaných odmerkách, ak ste si kúpili celé balenie.

Kvôli intenzívnej chuti, ktorú som spomenul o pár riadkov vyššie, som bol bohužiaľ nútený použiť približne 450-500 ml vody, preto som predtréningovku popíjal len pomaly a nedokázal som ju vypiť celú na jeden dúšok.

Predtréningový doplnok Serious PRE

Vyššia cena, ale zodpovedá účinku

Ak sa rozhodnete kúpiť celé balenie Serious Pre, zaplatíte 29 Kč za dávku. Hoci sa to môže zdať ako pomerne vysoká cena, je dôležité si uvedomiť, že výrobky podobnej kvality stoja v niektorých prípadoch oveľa viac. Napríklad dávka Agrezzu, ktorý sme pred časom testovali a ktorý osobne považujem za najlepší nakopávač so stimulantmi, stojí o 13 Kč viac.

Cenová tabuľka pre Prom-IN Serious PRE
Obchod
Porovnanie cien
Odkaz
Cena:  € 26,29
Cena:  € 28,74
Cena:  € 31,59 -11%

Prom-IN skrátka ponúka presne taký dobrý pomer cena/kvalita, na aký sme zvyknutí pri proteínoch, BCAA alebo iných doplnkoch. Na druhej strane je potrebné pripomenúť, že predtréningové doplnky rozhodne nie sú nevyhnutné, takže ak máte obmedzený rozpočet, môžete ich určite vynechať

Predtréningový doplnok Serious PRE
V porovnaní s konkurenčnými produktmi nie je Serious Pre extrémne drahý, ale rozhodne nie je nevyhnutný. Ak na ňu nemáte prostriedky, pokojne ju vynechajte.

Ako teda hodnotíme hru Serious Pre?

Serious Pre je jedným z tých doplnkov, ktoré jednoducho a jasne nemožno hodnotiť inak ako pozitívne. Vďaka vynikajúcemu zloženiu som cítil lepšie čerpanie, zvýšenú silu a oneskorenú únavu počas tréningu. Cena je relatívne príjemná a chuť je samozrejme aspekt, ktorý hrá len vedľajšiu úlohu. A musím priznať, že časom som si naň zvykla a ani trochu mi nevadil (konkrétne som mala celé balenie variantu s citrónom a mätou). Na záver teda zostáva povedať len toľko, že ak hľadáte "nakopávač", ktorý je úplne bez stimulantov, a preto ho môžete používať večer, nenájdete lepšiu voľbu ako Serious PRE

Ak máte s týmto doplnkom nejaké skúsenosti alebo sa chcete opýtať na konkrétne detaily, určite sa ozvite v komentároch! Vždy vám radi odpovieme

Diskusia (0)

Máte otázku? Alebo chcete len vyjadriť svoj názor? Pošlite nám komentár.