Prom-IN Pure Micellar - extrémne prehliadaný doplnok (recenzia)

Posledná úprava: 22. júla 2021

Ak by som mal vybrať jeden jediný doplnok, ktorý je v súčasnosti veľmi prehliadaný, bol by to určite micelárny kazeín. Hoci si ho väčšina ľudí spája s užívaním pred spaním, zdá sa, že je ideálnou voľbou aj po tréningu, ak sa správne skombinuje.

Preto sme sa dnes rozhodli otestovať Pure Micellar, jeden z mojich najobľúbenejších proteínov. Ako sa mi to páčilo? Má naozaj čo ponúknuť? Práve na to sa pozrieme v dnešnom prehľade.

Prom-IN Pure Micellar
Publikované: 11. februára 2020
Upravené: 22. júla 2021
Autor recenzie: Mirek Dvořák
Kategória: Proteíny
Rozpustnosť
9.0/10
Chuť
8.8/10
Stráviteľnosť
9.9/10
Cena
9.4/10
Zložky
9.9/10
Celkové hodnotenie
9.4
z 10 bodov
Cenová tabuľka pre Prom-IN Pure Micellar
Obchod
Porovnanie cien
Odkaz

Na začiatok, Pure Micellar sa umiestnil veľmi dobre v našej porovnanie micelárnych kazeínov, takže ak vás viac ako hodnotenie bielkovín zaujíma porovnanie s konkurenciou, odporúčame navštíviť rebríček.

Pôvodná výrobná technológia, ktorá zachováva všetko dôležité

V prvom rade musím oceniť minimálny obsah akýchkoľvek prídavných látok, ktorý vidíte u mnohých zahraničných výrobcov. Okrem micelárneho kazeínu v ňom nájdete glutamín, arómy a sladidlá neohesperidín a sukralózu. Posledná zložka sa líši v závislosti od zvolenej príchute, pričom čokoládová obsahuje odtučnený kakaový prášok a vanilková varianta obsahuje extrakt zo svetlice farbiarskej.

To znamená, že proteín obsahuje iba 6 základných zložiek. Žiadne konzervačné látky ani iné problematické látky, ktoré by znižovali celkovú kvalitu výrobku.

Namiesto toho v Pure Micellar nájdete množstvo zdraviu prospešných látok, či už ide o rôzne peptidy, ktoré zlepšujú fungovanie imunitného systému, fosfor alebo vápnik, ktorý je veľmi dobre využiteľný.

Pure Micellar - zloženie

Najlepšia chuť? Určite čokoláda!

Pure Micellar je k dispozícii v dvoch variantoch, z ktorých som pre úplnosť dnešnej recenzie vyskúšala oba. Tieto dva varianty majú spoločnú veľmi hustú konzistenciu, pretože hustota proteínu je podobná skôr pudingu ako bielkovine. Ak by som si však mala vybrať jeden variant, určite by to bola čokoláda, ktorú hodnotím 8,5 z 10. Kakaová chuť je pomerne intenzívna, plná a v spojení s hustou konzistenciou pôsobila naozaj dobre.

Vanilková bola oveľa horšia, a preto ju hodnotím len 7 z 10, na rozdiel od čokoládovej bola v nej dosť citeľná pachuť umelých sladidiel, čo ma trochu odradilo. Ak sa teda rozhodnete pre čokoládu, určite nebudete ľutovať. Vanilka má tiež pomerne pozitívne recenzie, ale z vlastnej skúsenosti by som ju príliš neodporúčal.

Pure Micellar - najlepšia chuť

Cenová tabuľka pre Prom-IN Pure Micellar
Obchod
Porovnanie cien
Odkaz

Ako a kedy som použil micelárny kazeín?

Ako som už spomínal v dnešnej recenzii, väčšina ľudí si micelárny kazeín spája s užívaním pred spaním. A hoci je to samozrejme jeho hlavné opodstatnenie, môže sa užívať aj po tréningu, ideálne v kombinácii s kvalitným srvátkovým proteínom a napríklad s vaječným albumínom. Prečo? Týmto spôsobom totiž dopĺňate aminokyselinové spektrum na naozaj dlhú dobu, čo maximalizuje rast svalovej hmoty.

Sám som používal micelárny kazeín v oboch prípadoch, t. j. po tréningu a pred spaním , keď som ho nekombinoval s ničím iným. Čo musím na Pure Micellar rozhodne oceniť, je jeho bezproblémová rozpustnosť a nulová penivosť, vďaka čomu je príprava proteínu bez väčšej námahy.

Pure Micellar - použitie

Veľmi dobrá investícia v pomere cena/výkon

Ak si kúpite najväčšie dostupné balenie, 2250 g, zaplatíte za jednu porciu menej ako 19 Kč, čo je naozaj bezkonkurenčná cena. Ak by ste sa namiesto micelárneho kazeínu spoliehali na tvaroh, ktorý je samozrejme oveľa horšie vstrebateľný, zaplatili by ste veľmi podobnú cenu.

Len minimum konkurenčných doplnkov poskytuje takúto hodnotu za peniaze. Ak si vyberiete kilové balenie, cena bude o niečo vyššia, a to 22 Kč za dávku. No ak sa rozhodnete kúpiť jednu vzorku, cena sa vyšplhá na 31 Kč, takže určite odporúčam vybrať si väčšie balenie. Určite by som sa neobávala, že ho nebudem môcť spotrebovať, pretože micelárny kazeín si vždy nájde využitie.

Cenová tabuľka pre Prom-IN Pure Micellar
Obchod
Porovnanie cien
Odkaz

Pure Micellar - cena

Záverečné hodnotenie

Ako je to zvyčajne v prípade doplnkov Prom-IN, opäť sa im podarilo vytvoriť účinný doplnok za prijateľnú cenu. Ak ste zvyknutí jesť pred spaním tvaroh, Pure Micellar je určite lepšia voľba. Jediný problém vidím v tom, že na rozdiel od tvarohu vás veľmi nezasýti, takže nevyrieši žiadne problémy s večerným hladom. Inak je to dobrá investícia, ktorú môžem len odporučiť.

Diskusia (0)

Máte otázku? Alebo chcete len vyjadriť svoj názor? Pošlite nám komentár.