Extrifit Instant Whey 80 - Vysoko stráviteľný proteín dostupný v 12 príchutiach (Recenzia)

Posledná úprava: 2. decembra 2021

O CFM Instant Whey 80 sa počas jeho existencie napísalo veľa, ale samostatná recenzia tohto produktu na webe doteraz chýbala.

Aký je teda CFM Instant Whey 80 v skutočnosti? Čelí svojej popularite oprávnene, alebo je to len bežný zaostávajúci produkt? Ktoré príchute sú dobré a ktorým je lepšie sa vyhnúť? Toto a oveľa viac sa dozviete v nasledujúcej recenzii.

Extrifit CFM Instant Whey 80
Publikované: 20. februára 2019
Upravené: 2. decembra 2021
Autor recenzie: Mirek Dvořák
Kategória: Proteíny
Chuť
7.5/10
Rozpustnosť
7.9/10
Stráviteľnosť
9.5/10
Zložky
8.9/10
Cena
8.2/10
Celkové hodnotenie
8.4
z 10 bodov
Cenová tabuľka pre Extrifit CFM Instant Whey 80
Obchod
Porovnanie cien
Odkaz

Aby bola moja recenzia čo najobjektívnejšia, vyskúšal som proteín v niekoľkých rôznych príchutiach a veľkostiach balenia, aby som preskúmal nielen chuť, ale aj jeho použiteľnosť a ďalšie dôležité aspekty.

Hlavné výhody instantnej srvátky CFM 80 v bodoch:

  • 15 Kč za porciu
  • Srvátka sa spracováva metódou CFM
  • Obsahuje dobré spektrum aminokyselín
  • K dispozícii v 12 príchutiach
  • Bielkoviny obsahujú 7 enzýmov na podporu trávenia

Extrifit CFM Instant Whey 80 Recenzia

Ťažko sa pripravuje kvôli nižšej rozpustnosti

Prakticky som pri príprave tohto proteínu postupoval rovnako ako vždy. Do šejkra som naliala 300 ml vody a jednu 30g odmerku proteínu. Avšak už po niekoľkých desiatkach sekúnd prípravy sa na sitku trepačky objavili hrudky. Myslel som si, že chyba bola len v mojej jednorazovej vzorke, mohol som ju nechať vystavenú slnečnému žiareniu alebo sa do nej mohla dostať vlhkosť. Keď som sa však pozrel na recenzie iných používateľov na Heureka.sk, niektorí z nich mali rovnaký problém.

Treba tiež dodať, že niektorí recenzenti sa po konzumácii tohto proteínu sťažujú na črevné ťažkosti. Je to však veľmi individuálne, napríklad ja som sa s týmto javom nestretol pri žiadnej z dávok CFM Instant Whey 80.

Extrifit CFM Instant Whey 80 Recenzia

Veľmi dobré zloženie a výživové hodnoty

Proteín CFM Instant Whey 80 je k dispozícii v štyroch baleniach - ako jedna 30g vzorka, balenie 20 jednotlivých vzoriek, malé 1000g balenie a veľké 2270g balenie. Osobne považujem dostupnosť týchto variantov za veľké plus, pretože vďaka nim si každý nájde niečo pre seba. Pokiaľ ide o zložky, jediným zdrojom bielkovín je instantný srvátkový proteínový koncentrát vyrobený metódou CFM, ktorá je v súčasnosti jednou z najlepších výrobných metód.

Tento proteín je ďalej obohatený o komplex siedmich tráviacich enzýmov, ktoré sú navrhnuté tak, aby zabezpečili maximálnu stráviteľnosť výrobku. Ďalšie (pridané) zložky sa líšia v závislosti od príchute, ale väčšinou ide o arómy, zahusťovadlá, prírodné farbivá a iné zložky. Stévia bola použitá na osladenie 97 % zložiek, zvyšok tvorí sukralóza.

Kúpte za najlepšiu cenu

Príliš umelá chuť

Ak niečomu nemôžem prísť na chuť, tak sú to proteíny Extrifit. Vyskúšal som niekoľko príchutí, ale žiadna z nich ma veľmi nenadchla

  • Vanilka (8/10 ) bola pravdepodobne najlepšia zo všetkých testovaných príchutí. Chutila trochu umelo a silno, ale zároveň bola hustá a stráviteľná. Nie som si istá, či chutila ako vanilka, ale mne vyhovovala a vždy som sa tešila na proteín po tréningu. Takže mu dávam 8 z 10
  • Cookies (2/10 ) už bolo podstatne horšie a dovolím si tvrdiť, že je to jeden z najmenej chutných proteínov, aké som kedy jedol. Rovnako ako vanilkový, bol hustý, ale chuť bola veľmi umelá a presladená. Nikdy som nejedla sušienku, ktorá by aspoň zďaleka chutila ako tento proteín. Keď som ho rozmiešala vo vode, zvyčajne som nebola schopná vypiť proteín. Preto mu dávam 2 z 10
  • Jahodová (5/10 ) mala zvláštnu a presladenú chuť, ktorá mi veľmi nepripomínala jahody. Okrem hustej konzistencie nemal žiadne iné pozitívne vlastnosti, ale stále chutil lepšie ako sušienky a hodnotím ho 5 z 10.

Okrem týchto troch príchutí je proteín k dispozícii aj v karamelovej, čokoládovej, banánovej, jahodovej, čučoriedkovej, jahodovo-banánovej, čokoládovo-kokosovej príchuti alebo v bielom jogurte, kokosovom mlieku a ľadovej káve.

Extrifit CFM Instant Whey 80 Recenzia

NÁŠ TIP!
Ak chcete obmedziť sladkú chuť proteínových výrobkov Extrifit, použite podstatne viac vody, ako odporúča výrobca.

Absolútne priemerná cena

Cena Extrifit CFM Instant Whey 80 je v porovnaní s ostatnými produktmi na trhu viac-menej priemerná. Samozrejme, existujú aj lacnejšie varianty, ako napríklad CFM Evolution (víťaz nášho testovania proteínových doplnkov), ale na druhej strane existujú aj podstatne drahšie doplnky.

Cenová tabuľka pre Extrifit CFM Instant Whey 80
Obchod
Porovnanie cien
Odkaz

Aké alternatívy by som odporučil?

Ak ste si chceli kúpiť tento proteín, nebudem vás od toho odrádzať. Spoločnosť Extrifit vyrába niekoľko absolútne vynikajúcich doplnkov - vrátane Agrezz, víťaza nášho testovania najlepších predtréningových doplnkov.

Tento proteín však podľa môjho názoru nebol vôbec úspešný. Ako vhodnú alternatívu by som určite odporučil niektorý z proteínov, ktoré sa umiestnili na popredných priečkach nášho testovania proteínov, alebo CFM Evolution, ktorého recenziu si môžete prečítať aj na našej webovej stránke

Extrifit CFM Instant Whey 80 Recenzia

Záverečné hodnotenie

Hoci sa pri písaní všetkých svojich recenzií snažím byť vždy rovnako objektívny, nevidím na CFM Instant Whey 80 príliš veľa pozitív, a preto ani veľa dôvodov, prečo si ho kúpiť. Príchute sú presladené, bielkoviny spôsobujú mnohým ľuďom žalúdočné problémy, sú menej rozpustné a cena je prinajlepšom priemerná.

Aby bolo na tejto recenzii aspoň niečo pozitívne, treba poznamenať, že podľa mojich osobných skúseností bola stráviteľnosť bez problémov, pravdepodobne vďaka obsahu tráviacich enzýmov. Protein by som asi odporučila každému, kto má rád umelé príchute doplnkov, ale rád si vyberá z viacerých rôznych príchutí.

Diskusia (0)

Máte otázku? Alebo chcete len vyjadriť svoj názor? Pošlite nám komentár.