Prvý 100% prírodný proteín bez cukru a umelých sladidiel Vilgain Whey Protein je úplne prírodný prémiový srvátkový koncentrát bez príchute, ktorý je navyše sladený iba ...viac
Vilgain Whey Protein je úplne prírodný prémiový srvátkový koncentrát bez príchute, ktorý je navyše sladený iba stéviou. Pri výrobe sme použili len tie najkvalitnejšie ingrediencie. Vilgain Whey Protein bol od začiatku vyvíjaný tak, aby vám poskytol dlhotrvajúcu chuť, ktorá vás nezaťaží, takže sa naň môžete tešiť každý deň. Skrátka, jedinečný proteín bez kompromisov a za prijateľnú cenu. Tak to chceme pre vás aj pre nás.
Základom výrobku je ultrafiltrovaný srvátkový proteínový koncentrát (WPC) pri nízkych teplotách. Pochádza z mlieka voľne chovaných kráv, ktoré sú najmenej 10 mesiacov v roku kŕmené trávou na írskych farmách.
Takéto mlieko má priaznivejšie zloženie mastných kyselín v porovnaní s mliekom kráv, ktoré sú kŕmené kŕmnymi zmesami, čo sa odráža na výslednej kvalite srvátkových bielkovín. Kravy sa tiež chovajú etickejšie a v priaznivejších podmienkach ako kravy na konvenčných farmách.
Vysoko stráviteľné bielkoviny, ktoré vaše telo maximálne využije.
Využiteľnosť srvátkového proteínu 96 % ho radí na vrchol zdrojov bielkovín, ktoré má ľudské telo k dispozícii. Je veľmi ľahko stráviteľný a obsahuje vysoký podiel esenciálnych aminokyselín, medzi ktoré prirodzene patria aminokyseliny s rozvetveným reťazcom (BCAA) spolu s leucínom - dôležitým stavebným prvkom pre stimuláciu rastu a regeneráciu svalov.
Pri spracovaní bielkovín sa zachovávajú cenné bielkovinové frakcie, ktoré môžu pozitívne ovplyvňovať imunitu, podporovať vstrebávanie minerálov a mať ďalšie prospešné účinky pre váš organizmus.
Proteín je sladený výlučne stéviou, ktorá nemá žiadny vplyv na hladinu cukru v krvi. Je 200-300-krát sladší ako cukor a všeobecne sa považuje za najbezpečnejšie sladidlo, ktoré je navyše prírodného pôvodu.
Sukralóza je v súčasnosti pravdepodobne najčastejšie používaným umelým sladidlom v doplnkoch stravy. V poslednom čase sa však objavilo niekoľko štúdií, ktoré poukazujú na možný negatívny vplyv na zvýšenú sekréciu inzulínu, čím sa tkanivá stávajú naň menej citlivé, a to aj pri dávkach, ktoré bežne konzumujú konzumenti výživových doplnkov s obsahom sukralózy. Ďalším potenciálnym negatívnym účinkom sukralózy je zníženie množstva a rozmanitosti črevných baktérií v mikrobióme, čo stále dokazuje jej význam v celkovom vplyve na naše zdravie.