Nutrend After Training Protein: dobrý potréningový doplnok alebo len ďalšie lákadlo na peniaze? (Recenzia)

Posledná úprava: 2. decembra 2021

Vždy som sa snažil hodnotiť všetky doplnky, ktoré nájdete v našich recenziách, čo najobjektívnejšie. A preto sa celkom úprimne priznávam, že s výrobkami Nutrend som mal vždy trochu problém - ich 100% Whey Protein mi namiesto svalov spôsobil črevné problémy, Explosin nakopávač ma ani pri dvojitej dávke príliš nenakopol a proteínové tyčinky obsahujú toľko jednoduchých cukrov, že o nejakej "zdravej alternatíve" nemôže byť ani reči.

Niet preto divu, že som sa produktom Nutrend vyhýbala. Teda až doteraz. Oslovil ma proteín po tréningu, ktorý má telu športovca dodať všetky živiny, ktoré potrebuje po tréningu. Aké je však jeho zloženie? A čo stráviteľnosť? Oplatí sa ho kúpiť, alebo je lepšie držať sa osvedčených proteínov? To všetko sa dozviete v dnešnej recenzii

Nutrend After Training Protein
Publikované: 11. októbra 2018
Upravené: 2. decembra 2021
Autor recenzie: Mirek Dvořák
Kategória: Proteíny
Chuť
7.3/10
Rozpustnosť
8.5/10
Stráviteľnosť
8.0/10
Zložky
7.5/10
Cena
6.9/10
Celkové hodnotenie
7.6
z 10 bodov
Cenová tabuľka pre Nutrend After Training Protein
Obchod
Porovnanie cien
Odkaz
Cena:  € 72,52
Cena:  € 73,30

Rozhodla som sa vyskúšať After Training Protein s čokoládovou príchuťou, ale môžete si vybrať aj z ďalších dvoch príchutí (vanilka a jahoda). A teraz k samotným skúsenostiam a hodnoteniu tohto produktu.

Ako chutí Nutrend After Training Protein a aké je jeho zloženie?

Poskytuje mi naozaj všetko, čo po tréningu potrebujem?

Ako zvyčajne, začnem preskúmanie s tým, čo je najdôležitejšie v každom dodatku, a to zložiek. A ako to už býva zvykom, najprv by som vyzdvihol niektoré pozitíva:

  • Najdôležitejšie pre mňa je, že všetky bielkoviny majú pôvod v srvátke, a preto sú plne využiteľné. Konkrétne sa After Training Protein skladá z 20 % srvátkového koncentrátu (v prípade vanilkovej a jahodovej príchute dokonca z 26 %), 19 % izolátu a 8 % zostáva na hydrolyzát.
  • Ako ďalšiu výhodu by som určite spomenul kvalitu väčšiny použitých zložiek - v tomto produkte nájdete napríklad bisglycinát horčíka, ktorý je jednou z najlepšie využiteľných foriem horčíka vôbec, ďalej bezlepkový obilný sacharidový komplex, l-glutamín, kolostrum, BCAA a mne osobne sa páči použitie kakaa na dochutenie čokoládovej príchute.

Rovnako ako väčšina podobných produktov má však aj After Training Protein svoje negatíva.

  • Osobne považujem používanie oxidu horečnatého za veľký problém. Využíva sa menej ako 4 % tejto látky a jej pôvodným účelom bola liečba zápchy. Zároveň, ako väčšina z vás pravdepodobne zistila, je to veľmi lacná látka.
  • Druhou nevýhodou je pre mňa nízky obsah bielkovín. Ak mám z tohto výrobku získať všetky živiny, ktoré potrebujem po tréningu, určite nestačí menej ako 19 g bielkovín v 45g porcii bielkovín.
Výživa a zložky 100 g Veľkosť porcie - 45 g
Energetická hodnota 1380 kJ / 326 kcal 621 kJ / 147 kcal
Tuky 2,4 g 1,1 g
- z toho nasýtené mastné kyseliny 1,3 g 0,6 g
Sacharidy 33 g 14,9 g
- z toho cukry 18,3 g 8,2 g
Vlákno 4,2 g 1,9 g
Proteín 41 g 18,5 g
Soľ 0,7 g 0,3 g
Kolostrum 555 mg 249 mg
Tráviaci enzým laktáza 5600 ALU 2520 ALU
L-glutamín 2222 mg 1000 mg
Horčík 300 mg = 80% * 135 mg = 36 % *
Draslík 500 mg = 25% 225 mg = 11%
Zinok 10 mg = 100 % * 4,5 mg = 45 % *
Kyselina pantoténová 13,3 mg = 221% * 6 mg = 100 % *
B6 3,1 mg = 221% * 1,4 mg = 100 % *
B12 12 µg = 480% * 4,5 µg = 180% *
Extrakt z ginkgo biloba 44,5 mg 20 mg
Typické spektrum aminokyselín:    
L-alanín 3944 mg 1775 mg
L-arginín 1005 mg 452 mg
Kyselina L-aspartová 4415 mg 1987 mg
L-cysteín 961 mg 433 mg
Kyselina L-glutámová 7041 mg 3168 mg
Glycín 657 mg 395 mg
L-histidín 743 mg 334 mg
L-izoleucín *** 2915 mg 1312 mg
L-leucín*** 5551 mg 2498 mg
L-Lyzín** 3930 mg 1768 mg
L-metionín** 887 mg 399 mg
L-fenylalanín** 1316 mg 592 mg
L-Proline 2136 mg 961 mg
L-serín 1807 mg 813 mg
L-treonín** 2397 mg 1079 mg
L-tyrozín 1214 mg 546 mg
L-Valín*** 2728 mg 1227 mg
L-tryptofán** 702 mg 316 mg
* referenčná hodnota príjmu    
** EAA - esenciálne aminokyseliny    
*** BCAA - esenciálne aminokyseliny s rozvetveným reťazcom    
ALU - jednotka laktázy    
Obsah odmerky: 22,5 g    
Pomer riedenia: 45 g / 200 ml vody    

Úplne predražené

Aj keď sa cena 1431 Kč za 2,5 kg balenie nezdá až taká vysoká, je potrebné zdôrazniť, že jedna dávka nie je klasických 30, ale 45 gramov. To znamená, že cena jednej dávky je 25 Kč! Aby ste mali objektívnu predstavu, jedna dávka víťaza našej desiatky proteínov vyjde približne o 11 Kč lacnejšie.

Výsledkom je, že cena je z môjho pohľadu úplne predražená a osobne si radšej kúpim čerstvé ovocie po každom tréningu, ako by som mal platiť toľko za to, že môj proteín bude obsahovať maltodextrín a palatinózu.

Cenová tabuľka pre Nutrend After Training Protein
Obchod
Porovnanie cien
Odkaz
Cena:  € 72,52
Cena:  € 73,30

Kedy a ako som používal proteín After Training?

Ako už názov pravdepodobne napovedá, ideálny čas na užívanie proteínu After Training Protein je po tréningu. Dodá vášmu telu nielen bielkoviny, ale aj sacharidy na doplnenie svalového glykogénu, l-glutamín a BCAA na lepšiu regeneráciu, ako aj zmes vitamínov na zníženie únavy a vyčerpania.

Jednu dávku (45 g) som nasypala do šejkra a rozmixovalas 250 ml vody, kým sa v proteíne nenašli hrudky

NÁŠ TIP!
Ak chcete dosiahnuť intenzívnejšiu chuť, použite maximálne 200 ml vody.

Čokoláda? Nikdy viac

Keďže som vyskúšala iba After Training Protein v čokoládovej verzii, nemôžem ho hodnotiť úplne objektívne. Pokiaľ však ide o túto príchuť, musím povedať, že je to asi najhorší čokoládový proteín, aký som kedy mala. Na rozdiel od takýchto 100% čistá srvátka od spoločnosti Biotech vôbec nebola krémová a hustá, ale v podstate mala konzistenciu trochu hustejšej vody.

Čokoláda na mňa neurobila dojem, pripadala mi mdlá. Chválim len to, že napriek pomerne vysokému obsahu sacharidov nie je proteín príliš sladký. Inak som nenašiel nič, čo by ma na tejto príchuti zaujalo, snáď len hrudky, ktoré v proteíne zostali aj po niekoľkých minútach miešania.

Čokoládová príchuť sa rozhodne neodporúča.

Kúpte za najlepšiu cenu

Záverečné hodnotenie

Aj keďja osobne už After Training Protein určite nebudem používať, myslím si, že môže byť pomerne dobrou alternatívou pre niekoho, kto sa nechce zaoberať inými doplnkami alebo ovocím a chce do seba dostať dôležité živiny po tréningu. Na druhej strane, v takom prípade musíte počítať s tým, že si za bielkoviny trochu priplatíte.

Ak stále hľadáte dokonalý proteín, možno vám pomôže náš výber najlepších proteínov, v ktorom sme porovnali najlepšie proteíny podľa našich prísnych kritérií. A ak ste vyskúšali After Training Protein, neváhajte sa podeliť o svoje skúsenosti, recenzie alebo hodnotenia v komentároch.

Diskusia (0)

Máte otázku? Alebo chcete len vyjadriť svoj názor? Pošlite nám komentár.